Saffran, pistage och glass … Vet inte om jag egentligen behöver säga mer än så? En helt magisk kombination som till och med får mig, som alltid känt så stor skam när min mamma gjort det, att vilja slicka rent tallriken efteråt, säger Linda Andersson Hafner, författaren till boken: Hjälp! Veganer på middag: Mat för vardag och fest. Här delar hon med sig av ett härligt recept som får det att vattnas i munnen.
OBS! Receptet är för glassmaskin.
Ingredienser (4—6 personer):
4 dl Planti Creamy Dessert (tidigare Carlshamn Luftig Visp)
1,5 dl kokosmjölk
1 g saffran (motsvarar 2 påsar à 0,5 g)
1,5 msk steviapulver
70 g hackade pistagenötter
Så här gör du:
– Vispa alla ingredienser och lägg i glassmaskinen i ca 45 minuter. Konsistensen får inte bli för hård, hellre som mjukglass.
– Spara lite av de hackade nötterna till serve- ringen och toppa gärna med lite färsk mynta.
Receptet kommer från boken: Hjälp! Veganer på middag: Mat för vardag och fest av Linda Andersson Hafner. Läs mer om den här. Det är en bok för alla som vill lära sig mer och få inspiration till vegansk mat. Köp boken på Adlibris för 138 kr