Home Yogablogg Intervjuer & yogainspiration Vedic Art – en väg till mindfulness och skaparglädje

Vedic Art – en väg till mindfulness och skaparglädje

Vedic Art - en väg till vår inre kraftDrömmer du om att måla men inte vill känna prestation utan snarare vill måla för att det är roligt och utvecklande? Då kanske Vedic Art är något för dig.
– ”För min del har Vedic Art öppnat upp livet, jag är mer utav mig själv. Har fått ökad kreativitet och jag upplever att det kan hjälpa till att hitta tillbaka till sig själv och ge kraft att gå vidare ut i livet genom förändringar”, säger yogisen och Vedic Art läraren  Gunilla Ekman.

Måleriet som redskap
Inom konstformen Vedic Art är grundsynen att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln. Man ser måleriet som ett viktigt redskap för att plocka fram dessa inre resurser så att de sedan kan användas på ett konkret sätt i både livet och konsten.

Maharishi & Curt Källman
Grunden till Vedic Art är 17 principer för skapande som den svenska konstnären Curt Källman fick av den kända gurun Maharishi på 70 talet. Principerna underlättar skapandet, tar bort motstånd i processen och gör det lätt att ta fram vår inre kreativitet. Det handlar mer om att utforska vårt eget skapande uttryck än att det ska se ut på ett särskilt sätt. Läraren varken bedömer eller ställer krav. Alla hittar sitt personliga sätt till skapandet.

Fördelar med Vedic Art:
Gunilla berättar att det är vanligt att uppleva att man själv utvecklas lika mycket som måleriet under resans gång. Öppnar upp seendet. Blir mer närvarande i nuet. Skapar utan ansträngning. Man kan framförallt uppleva både mindfulness och glädje.

Vill du veta mer om Vedic Art?
Gunilla har kurser i Sverige och Frankrike samt även Australien detta år. Läs mer om och kontakta henne på gunillaekholm.com