Veckans yogi: Jasmin Hedlund

Veckans yogi: Jasmin HedlundVi vill lyfta fram våra härliga läsare och yogisar i Sverige. Här delar yogisen Jasmin Hedlund med sig av yogan i sitt liv, ger sina bästa råd till dig som vill börja yoga, berättar om sina inspirationskällor och vad som krävs för att ta sig till mattan varje dag.

Yogastil: Ashtanga Yoga
Favoritposition just nu: Jag försöker att inte favorisera eller ha förväntningar i positionerna jag praktiserar. De är vad de är.
Senaste bok eller film: The Surrender Experiment av Michael A Singer. Helt fantastisk! Rekommenderas varmt.
Gör: Praktiserar Ashtanga Yoga 6 dagar i veckan, arbetar administrativt och med Ayurvedisk Massage.

Minns du din första yogaklass?
Min första yoga klass vände upp och ner på precis allt. Hela min kropp skakade, tankarna var utspridda över hela rummet och jag andades inte överhuvudtaget. Trots det lämnade jag studion med en varm känsla inuti och en längtan efter att få rulla ut mattan igen. Jag var tillbaka redan nästa dag och har inte slutat sedan dess.

Vilka är dina 3 bästa råd till någon som vill börja med yoga?
Jag har nog bara ett råd att ge. Just do it.

Vad betyder yoga för dig?
Yoga för mig är en praktik i att lugna och bemästra sinnet.

Kan du ge något konkret exempel på hur yogan har påverkat något område i ditt liv på ett positivt sätt?
Ja absolut. Det största hittills för mig har varit att verkligen förstå att vad jag tänker på en daglig basis inte definierar mig. Jag är alltså inte mina tankar. Det ger mig en enorm frihet och gör att jag känner att allt är möjligt. Att förstå det och leva efter det är dock en livslång övning.

Vilka är de största insikterna som du fått under din yogaresa?
Insikterna är i ständig förändring och utveckling och beror mycket på dem processer jag går igenom i min dagliga praktik. Allt har så mycket lager i Yogan. Men hittills är nog den största insikten att jag är tillräcklig.

Vem eller vilka inspireras du av?
Svår fråga. Jag inspireras generellt av människor som lever sina liv med öppna hjärtan. Att graciöst låta alla livets skeenden passera. Av människor som vågar blicka inåt och stanna där oavsett vad dem möts av. Och av människor som dag efter dag utmanar sig själva, vilket i princip är alla dem jag praktiserar Ashtanga Yoga med varje morgon. Det kräver mod att kliva utanför sin komfort zon.

Vill du också dela med dig av din yoga?
Maila mig på leia@alltomyoga.se

Previous articleInspirerande 80-åring som yogar
Next articleYoga Games i Stockholm 2016