Veckans yogalärare Bella
Veckans yogalärare Bella kom i kontakt med yogan när hon var utbränd och letade efter något som kunde hjälpa henne att få tillbaka gnistan. Idag ser hon yogan som världens bästa verktyg för välmående, både fysiskt och psykiskt. Här berättar hon mer om sin yogaresa och yogan i sitt liv.

Namn: Bella (Gabrielle Håkansson)
Yrke: Yogalärare, Ayurvedisk livsstilskonsult, Yogamassör
Stad: Stockholm
Yogastil: Ashtanga yoga
Vart kan man yoga med dig: Just nu har jag Mysoreklasser på tisdagar, Norr Mälarstrand 6c – Kungsholmen. Den 24-25 sept har jag och en kollega ett holistiskt helgretreat på Blidö, med både yoga och coaching. Se min hemsida, blogg och insta för mina workshops, resor och events.
Favoritposition: Bakåtböjningar, alltid. Ger en sådan fantastisk känsla av välbehag i hela kroppen och öppnar upp för andningen. Just nu har jag lite trassel med ländryggen men det kommer snart släppa när jag får upp mer styrka i magen.
Senaste bok eller film: Just nu är det bara Ayurvedisk litteratur som gäller för mig då jag går en utbildning till Ayurvedisk livsstilskonsult genom Yogayama och Dr. Sangeeta.

Hemsida: www.yogin.se
Blog: Min yogablogg hittar ni här
Facebook: Yogin
Instagram: yoginbella

Hur började du med yoga?

Yogan kom in i mitt liv år 2000, då jag var utbränd både fysiskt och psykiskt. Jag var ledsen i själen och letade efter något som kunde hjälpa mig att få tillbaka gnistan. Jag provade först på Kundaliniyoga, vilket var spännande och nytt men inte direkt vad jag sökte. Sedan kom Ashtangayogan i mitt liv och det kändes helt rätt för mig! Sakta kom livet tillbaka, helt fantastiskt!

Veckans yogalärare Bella hittade yogan när hon var utbränd.

Vad betyder yoga för dig idag?

Ja vad skulle jag göra utan yoga? Det betyder att jag alltid har ett recept och världens bästa verktyg för välmående. Både på det fysiska och psykiska planet. Det är verkligen inte alla mornar som det är skitkul att gå upp kl.05:00 och yoga. Men vad är alternativet? Jag älskar yoga för att jag vet att det är världens bästa medicin.

Har du någon livsslogan, citat eller mening som du lever efter?

Det finns ett som har varit med mig länge och håller än, lite töntigt men:
“Climb that mountain, follow your star, achieve your dream – If you can dream it, you can be it”

Hur gör du för att göra dig grundad, lycklig och i balans?

Många saker spelar såklart in där. Jag är en känslomänniska och mitt humör kan skifta ganska snabbt, från toppen till botten och tvärt om. Men Ashtanga yoga är definitivt grunden och viktigast rent fysiskt för mig. Pranayama och att sitta i stillhet är viktigast för mitt psykiska välmående. Sedan har jag mina rutiner som jag vet jag alltid mår bra av att göra. Jag tänker mycket på vad jag äter och kropps- och eteriska-oljor jag använder.

Veckans yogalärare Bella

Dofter gör mer än vad man kan tro. Men framförallt att umgås med mina barn, familj och vänner. Jag har inte varit så bra på att vara ensam men uppskattar det mer och mer, jag är ganska najs att hänga med ändå. Utöver det finns det ju hur mycket som helst som gör mig glad. Jag älskar att åka på små utflykter. Rida, vara i skogen, åka skidor, klättra, äta gott, lata mig, inte göra något, fika, busa med barnen, festa, pyssla, resa…

Hur yogar du utanför mattan?

Yogan finns alltid med mig i mitt liv. Att försöka följa Yama och Niyama, de två första delarna i yogan är viktigt för mig. Att ständigt ha dem med sig för att leva i sanning och frid. Det är inte alltid lätt, inte alls faktiskt. Precis som med asanas får man öva på dem varje dag. Men det är skönt att ha den strävan, något att falla tillbaka på när man tvivlar. Hur jag ska handla eller tänka i olika situationer? Många svar finns där och självklart inom dig, lyssna.

Vilka är dina bäst tips till den som vill börja yoga?

Gör det bara. Gå till ett yogaställe och börja! Jag vet ingen som någonsin ångrat sig. Testa dig fram, prova lite olika stilar för att se vad som passar dig bäst. När du hittat något du gillar, fortsätt med det så du lär känna den metoden och var hängiven. Bara lite yoga är bättre än ingen yoga.

Veckans yogalärare Bella

Hur ser yogan ut i ditt liv?

Det är Ashtanga yoga som ligger mig varmt om hjärtat. För mig är den helt genialisk och jag har full tillit till den metoden. Jag har som mål att yoga varje morgon måndag-fredag. Utför då asanas, pranayama och meditation, beroende på hur mycket tid jag har.

Vad hittar man alltid i ditt skafferi?

Ingefära, ghee, honung, sesamolja, basmatiris, mungbönor, vitlök och gurkmeja.

Vad älskar du mest med yoga?

Att det tillsammans med Ayurveda är holistiskt och en livsstil för att förbättra sitt liv på alla plan. Här finns svaren jag söker, det gäller bara att leva och förkovra sig i den kunskapen som finns. Det är också så himla kul tycker jag och det är nog så viktigt.

Veckans yogalärare Bella

Vilken yogaposition utmanar dig mest och varför?

Alla lyft, för att jag är svag just där. Jag behöver verkligen bli starkare, så det är bara att öva. Att känna frid i alla positioner utan att gå igång på olika känslor som frustration osv är ”målet”, resan dit är ett äventyr.

Vad gör du när du är stressad och behöver energi?

Sover, haha.

Vad har du för framtidsplaner?

I november åker jag till Kerala i Indien för att vidareutbilda mig. Jag ska göra en fyra veckor lång intensiv praktik vid ett Ayurvediskt sjukhus, med ytterligare 120 timmar att komplettera utbildningen med. Sedan är planen att arrangera fler workshops och retreats med fina kollegor. Väva samman mina kunskaper – ayurvedakonsultationer & yogaklasser.

Allt det jag tror på, för att kunna vägleda så många som möjligt till hälsa och att manifestera förståelsen om vilka fantastiskt vackra hela varelser de faktiskt är.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][wp_ad_camp_2][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.