Veckans yogalärare Nellie Rolf: ”Yogan är mitt andningshål”

0
3
Veckans yogalärare Nellie Rolf

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Veckans yogalärare Nellie Rolf.  Foto: Marie Ledendal
Veckans yogalärare Nellie Rolf. Foto: Marie Ledendal

– ”Yoga är mitt andningshål. När jag yogar landar landar jag i mig själv och låter hjärnan vila. Det ständiga surret i huvudet avtar och jag känner hur jag mår, innerst inne”, säger veckans yogalärare Nellie Rolf. Här berättar hon mer om hur yogan har påverkat hennes liv, vad hon lärt sig av tiden på mattan, hur hon tar yogan med sig utanför mattan till livet med småbarn och mycket mer.

Yrke: Kommunikatör, yogalärare och skribent
Stad: Lund (eller rättare sagt Dalby en mil utanför Lund)
Yogastil: Global yoga
Vart kan man yoga med mig: Södra Sandby
På gång: Urban Yoga – ett annorlunda yogaevent i Lund den 11 december
Favoritposition just nu: Liggande twist, skönt för utsida lår och ländryggen.
Senaste bok eller film: Trolls med min dotter.

Hemsida: minvardagshalsa.se och mittyogaliv.se
Facebook: Nellie Rolf
Instagram: nellierolf

Hur kom du in på/började med yoga?

Det tog två år från första mötet med yoga innan jag vågade prova igen. Då fattade jag varför jag haft sådant motstånd tidigare, yoga var nämligen extremt utmanade för min rastlösa själ, och samtidigt precis det jag behövde.

Vad betyder yoga för dig?

Yoga är mitt andningshål. När jag yogar landar landar jag i mig själv och låter hjärnan vila. Det ständiga surret i huvudet avtar och jag känner hur jag mår, innerst inne.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Veckans yogalärare Nellie Rolf. Foto:  Clara Löfvenhamn
Veckans yogalärare Nellie Rolf. Foto: Clara Löfvenhamn

Har du någon livsslogan, citat eller mening som du lever efter?

What goes around comes around.

Hur gör du för att reconnecta med dig själv när livet är svårt?

Andas, gärna i en bastu, vid havet eller i skogen.

Hur yogar du utanför mattan?

Jag tränar på att gilla läget, att inte hetsa upp mig för mista lilla. Med små barn utmanas tålamodet hela tiden och jag försöker att se på situationen från deras perspektiv och tänka att de gör så gott de kan.

Vilka är ditt bästa råd till någon som vill börja med yoga?

* Välj en yogastil som du tror passar dig och din situation i livet.
* Testa hemma med hjälp av någon app eller videotjänst. Det finns massor att välja på!

Kan du ge något konkret exempel på hur yogan har påverkat ditt liv?

Oj, det finns massa exempel. Jag är mycket mer accepterande mot min omgivning. Jag tar inte mig själv på lika stort allvar. Jag har inte lika höga krav på mig själv. Jag lyssnar på kroppens signaler och vilar när jag behöver.

3 saker som du lärt dig av yoga?

  1. Jag började med yoga för att bli mer rörlig men har insett att yoga ger så mycket mer än en smidig kropp.
    2. Yoga handlar om att vara medvetet närvarande och det är andningen som tar mig dit.
    3. Förväntningar är många gånger boven i dramat. Detta är dock ofta väldigt svårt att applicera.

Hur ser yogan ut i ditt liv?

Jag yogar när jag känner att jag behöver det, vilket brukar vara ett par gånger i veckan. Oftast är det kortare sekvenser mitt på dagen eller på kvällen innan jag ska gå och lägga mig. Och så leder jag 3 yogaklasser i veckan.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Veckans yogalärare Nellie Rolf. Foto:  Clara Löfvenhamn
Veckans yogalärare Nellie Rolf. Foto: Clara Löfvenhamn

Vem eller vilka inspireras du av?

Jag inspireras av människor som går sin egen väg, som vågar gå mot strömmen och bryta invanda mönster.

Vad älskar du mest med yoga?

Att yoga gör att jag kan gör mer saker i livet, utan att bli stressad. Jag är fokuserad, gör rätt saker och blir mer effektiv.

Vilken yogaposition utmanar dig mest och varför?

Alla djupa höftöppnare utmanar mina stela höfter.

Vad gör du när du är stressad och behöver energi?

Går en promenad. Står på händer. Andas till lugn musik (mediterar).

Vill du yoga med Nellie?

Se länkarna ovan eller klicka här så hittar du hennes events på alltomyoga.se

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][wp_ad_camp_2][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.