Maria Cerboni: ”Jag började yoga inlåst på ett behandlingshem”

Yogaläraren Maria Cerboni
Maria Cerboni har gjort en ordentlig yogaresa. Den började på ett behandlingshem och har tagit henne till Karibien. Hon har tagit sig från ett självskadebeteende och ätstörningar till att driva eget företag och resa världen runt. Idag jobbar hon som yogalärare och äventyrsguide i Karibien. Här berättar hon mer om sin yogaresa och hur yogan har påverkat hennes liv.

Yrke: Yoga guide och Res/äventyrsguide
Stad: Deshaies – Guadeloupe (franska västindien)
Yogastil: En blandning av många studier men att få röra sig sig med lätthet i din kropp. Inga statiska positioner och ett naturligt rörelse mönster för din kropp. Att låta kroppen röra sig efter din egna kapacitet. Delar och bygger på Strala Yoga stralayoga.com
Vart kan man yoga med mig: Guadeloupe – Karibien (franska västindien) langley.eu
Senaste bok eller film: Jag såg senaste en helt otrolig indisk film som heter TRE IDIOTER. Filmen är en riktig goding med sådant fint budskap om hur vi lär oss och kan vara dom vi är och ändå uppnå otroliga mål och effekter.

Hemsida: corpo.se
Facebook: CorpoByCerboni
Instagram: @yogacorpo

Yogaläraren Maria Cerboni

Hur kom du in på yoga?

Jag började yoga inlåst på ett behandlingshem. Det var ett sätt att ta mig ur min panikångest och att bara inse att jag kan överleva och steg för steg så tog jag små kliv och vidare. Jag trodde så starkt på yogan och älskade sättet att få min tid med andning och dela den till andra. Ett sätt att stanna och vara lugn och ALLT KOMMER BLI BRA.

Vad betyder yoga för dig?

Yogan för mig idag betyder allt inom livet och jag talar inte så mycket om just ordet yoga utan att vara här och agera och följa det som känns bra. Jag har aldrig varit en nörd på yoga ….svårt att beskriva men jag har inte umgåtts med bara yogafolk eller suttit med yoga och ha yoga utan yoga är liv i allt och att få inspiration från vänner och folk som verkligen inte har samma intressen eller passion har gett mig så mycket insikt och vi delar varandras goda saker.

Har du någon livsslogan som du lever efter?

Lyssna på din egna inre kraft och stäng ut bruset av andras tankar och åsikter. Du har en styrka och godhet inom dig som kan förflytta berg….

Yogaläraren Maria Cerboni

Hur gör du för att behålla balansen i livet?

Jag spenderar mycket tid i naturen, simmar och omger mig med djur. Havet har alltid varit ett stort må bra piller för mig och därför jag även började dela SUP Yoga i Sverige för många år sedan då alla mer eller mindre skrattade åt det.

Vilka är ditt bästa råd till någon som vill börja med yoga?

ALLA kan yoga….kan du andas ….KAN DU YOGA

Nämn ett exempel på hur yogan har påverkat ditt liv?

Jag har tagit mig ur en djup självskadebeteende och ätstörning till att driva eget företag och resa världen runt och träffa otroliga människor.

Yogaläraren Maria Cerboni

Vilken är den största insikten som du fått under din yogaresa?

Du har ett liv….gör det du kan med det du har och acceptera här och nu.

Saker som du lärt dig av yoga?

Tro
Tid
Tålamod
Tacksamhet
Tillit
Tanke

Hur kan man leva ett yogiskt liv?

Alltid komma tillbaks till andetaget och lyssna av. Innan större beslut och handlingar lyssna hur du känner och vad som sker i din kropp.

Yogaläraren Maria Cerboni

Vilket är det bästa rådet du någonsin fått?

Maria…du kommer kunna leva ett otroligt liv och allt väntar på dig. Jag vill bara att du ska leva och må bra. (sagt från min mamma som alltid stöttat och fick mig att hänga kvar i livet under djupa perioder.)

Hur ser yogan ut i ditt liv?

En daglig god dos av vad min kropp mitt sinne och själ säger mig. En daglig god dos att även göra något för någon annan som hjälper dom.

Yogaläraren Maria Cerboni

Hur ser en dag ut i ditt liv?

Vaknar …..yogar…äter en lätt frukost och sedan ut på äventyr med gäster. Vissa morgnar håller jag även yogapass med gäster från alla världens olika delar därefter. Guidningar i regnskog eller seglingar. Eftermiddag/kväll delar jag ett yogapass på en takterass med vyer över karibiska turkosblåa havet.

Vad hittar man alltid i din kyl?

Äpplen och kokosmjölk eller mandelmjölk.

Vem eller vilka inspireras du av?

Folk som vågar gå sin egen väg och brinner för att göra världen lite bättre än innan dom kom. En otrolig fin vän som är en stor inspirationskälla är anneliepompe.se

Yogaläraren Maria Cerboni

Vad älskar du mest med yoga?

Att få folk att må bra och dela glädjen och styrkan i att det är inte mig det handlar om….det är dom själva och tillsammans är vi alla otroliga och unika.

Vad gör du när du är stressad och behöver energi?

Andas, gosar med min hund, snorklar, tar en promenad ut i skogen och sätter mig ner.

Om du fick bjuda vem du ville på middag, vem bjuder du, vad bjuder du på och vad pratar ni om?

Det är många jag skulle vilja ha en go och rolig middag med men tror jag säger Paolo Roberto….. tycker han är otroligt härlig och så rak på sak och precis som jag är han Italienare så det skulle nog bli ett gott gnabb och god Italiensk mat.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][wp_ad_camp_2][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleYogalärarens 2 tips till dig som tappat livsgnistan
Next articleYogamarathon mot bröstcancer i Stockholm