Yogablogg Intervjuer & yogainspiration

Veckans yogalärare: Magnus Ringberg

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Magnus Ringberg. Foto: Foto: Johan Marklund

Magnus Ringberg är sjukgymnast och yogalärare. Han reser runt om i världen och lär ut yoga, håller workshops och lärarutbildningar. För honom är yoga en teknik för att jobba med rörelser, andning och avslappning. En teknik som skapar mer hälsa och vitalitet. Här berättar han mer om vad han lärt sig av yogan, vad som utmanar honom mest och hur yogan ser ut i hans liv.

Namn: Magnus Ringberg
Yrke: Sjukgymnast och tränare
Stad: Åhus och Delft (Nederländerna)
Yogastil: Vinyasa
Vart kan man yoga med dig? Jag reser och håller workshops, utbildningar i Sverige och utomlands. Eller online via yogobe.com

Hemsida: www.magnusringberg.com
Facebook: magnusringbergspacemango
Instagram: magnusringberg

Hur kom du in på/började med yoga?
Min vän Anna Paringer tipsade mig och fastnade direkt. Hon hade gått en utbildning i USA och testade på mig. I samma veva hade jag också utforskat området inom tai chi och qi gong.

Vad betyder yoga för dig?
För mig är det en teknik för att jobba med rörelser, andning och avslappning. Att skapa mer hälsa och vitalitet.

Har du någon livsslogan, citat eller mening som du lever efter?
Never stop exploring.

Hur yogar du utanför mattan?
I Åhus där vi delvis bor yogar jag alltid utomhus. Ofta i skogen eller på stranden. I ur och skur.

Kan du ge något konkret exempel på hur yogan har påverkat något område i ditt liv på ett positivt sätt?
För mig är det en ständig teknik som ger tillbaka till kroppen eller skapar förutsättningar.

3 saker som du lärt dig av yoga?
1: Det handlar inte om ytterlägen, det handlar om vägen till och från. Hur du skapar kvalité och täckning för hela området i din kropp.
2: Allt är föränderligt.
3: Nyfikenhet kring att utforska och ständigt uppleva kroppen. Att aldrig sluta lära sig eller omvärdera det man lärt sig.

Hur ser en dag ut i ditt liv?
Mina veckor är väldigt olika beroende på vad jag arbetar med för tillfället. Men jag har alltid någon egenträning varje dag som kan vara allt från 15 min till fyra timmar. Just nu är det mycket träning på egen hand. Skriver material och svara på e:mail och administrerar på morgonen. Därefter spelar jag in filmer till de som jag coachar online och sedan avslutar jag med att göra min egenträning.

Vilken yogaposition utmanar dig mest och varför?
För mig har det länge varit alla positioner som varit sittande, men så började det förändras för ett tag sedan. För mig är det sällan ytterläget i en position som är mest utmanande utan mer någon del av vägen in eller ur.

Vad gör du när du är stressad och behöver energi?
Går utomhus och springer en lång runda i skogen.

Vad hittar man alltid i din kyl?
Linfröolja som är för gammal. Hahahahahahaha.

Vem eller vilka inspireras du av?
Jag jobbar mycket med Christina Sivertsson inom TheAcademy och Functional moves och hon har länge varit en stor inspirationskälla. Anna Paringer puttade igång mitt yogaintresse så vi bollar ständigt mot varandra. Åsa Engman och jag har jobbat tillsammans sedan drygt åtta år tillsammans och hon ger mig mycket inspiration och glädje. James D’Silva och hans Garudateknik gav mig ett stort skifte sedan 2007.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version