Yogablogg Intervjuer & yogainspiration

”Varje dag träffar jag modiga människor som förändrar livet genom yogan”

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Camilla Lund Elander. Foto: Stefan Wulkan

Camilla Lund Elanders företag Yoga Dimensions fyller sju år och det firar hon med gratis yoga och breathwalk i Stockholm, 24 och 31 augusti. Här berättar hon om de olika cyklerna, om det bästa med att jobba som yogalärare och sina bästa tips till dig som drömmer om att leva på yogan.

Hur känns det att fira sju år?
– Det är fantastiskt att fått arbeta med det här så länge. Enligt yogan har vi tre olika livscyklar. Medvetenhetens cykel som är på sju år, är på det sätt vi ser på världen och vår plats i den. (Intellektets cykel handlar om hur vi använder oss av vårt intellekt och hur vi med åldern utvecklar vår förmåga att praktiskt utnyttja den. Intellektets cykel är 11 år . Den tredje cykeln som är löper över 18 år,  handlar om vår energi och kroppsliga cykel.  Vår energi och fysiska styrka förändras stort i åldrarna 18. 36 och 54 år tex). Det känns verkligen som Yoga Dimensions också avslutar en cykel och börjar en ny nu. Med lite mer erfarenhet och samtidigt är jag väldigt medveten om att det är bara början på ett livslångt lärande både för mig personligen och för Yoga Dimensions.

Vad är det bästa med att jobba som yogalärare?
– Att få dela med sig av den yogiska gåvan. Jag känner djup tacksamhet över att ha fått möjligheten. Varje dag träffar jag modiga människor som förändrar livet genom yogan och öppnar hjärtat inför det som är sant för dem på riktigt. Jag tänker varje dag att det är ett mirakel att få vara med om. Förutom det så är det är att jag ständigt får lära mig mer och fördjupa mitt eget yogande. Att få jobba med t ex Guru Dharam som har 30 års erfarenhet av att lära ut yoga är magiskt.

Har du tips till andra som vill starta en karriär inom yogan?
– Det är underbart att få jobba med yogan på heltid. Känner du i själ och hjärta att det är det du vill göra – go for it! Jag tror dock att ofta så är det ofta bättre att kombinera yogan med något annat. Det ger dig inte samma press att det ska bära sig ekonomiskt direkt.  Du kanske kan använda dig av yogan inom ditt nuvarande yrkesval. Att vara yogalärare och arbeta inom skolan tex är ju fantastisk kombination – vilken möjlighet att få ut yogan till barnen!

Fira tillsammans med Camilla med Yoga och Breathwalk 24 och 31 augusti

Lördagen den 24 augusti

10.00-11.30 Breathwalk samt genomgång av Breathwalkens grunder. GRATIS!

Lördagen den 31 augusti

10.00-12.00 Mjuk Kundaliniyoga för alla

13.00-14.45 Stärk energin/öppna hjärtat -Kundaliniyoga

15.00-16.00 Kundalini Flow och skrattmeditation.

Läs mer och boka på: www.yogadimensions.se

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Exit mobile version