Hej!

Jag började en grundkurs i ashtangayoga i höstas och det har gett mig mycket. Under de tre första lektionerna under avslappningen kom min yogalärare fram till mig och stimulerade vad jag har förstått är punkten där \”tredje ögat\” sitter. Så här i efterhand undrar jag – varför gjorde hon det?

Hälsningar/Nyfiken

Hej

I samband med yogapraktiken löses spänningar upp i kroppen och energin(prana) börjar röra sig upp i kroppen genom de olika energikanalerna (nadis). Där nadiskanalerna korsar varandra uppstår en virvel, ett snurrande hjul – chakra.
Enligt vissa källor finns det tusentals chakran hos människan men de mest kännda är sju varav ett är pannchakrat eller AJNA som det heter på sanskrit.

Anja chakrat står bl a för intuition, inre seende, medvetenhet och visdom. Tallkottörteln eller corpus pineale är den körtel som associeras
med pannchakrat. Tallkottkörtelns främre halva är utrustad med hela den vävnadstruktur som finns hos det mänskliga ögat – enligt yogafilosofin
”det tredje ögat”.

De olika chakran kan stimuleras via andningsövningar, specifika asanas, eteriska oljor, mantran, beröring eller affirmationer för att nämna några exempel.

OM Shanti, Catarina Lacayo, lärare i ashtangayoga

Föregående artikelKan jag göra Ashtangayoga vid graviditet?
Nästa artikelVad ska man äta efter yogan?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.