Frågor & Svar

Varför stimulerade läraren tredje ögat?

Hej!

Jag började en grundkurs i ashtangayoga i höstas och det har gett mig mycket. Under de tre första lektionerna under avslappningen kom min yogalärare fram till mig och stimulerade vad jag har förstått är punkten där \”tredje ögat\” sitter. Så här i efterhand undrar jag – varför gjorde hon det?

Hälsningar/Nyfiken

Hej

I samband med yogapraktiken löses spänningar upp i kroppen och energin(prana) börjar röra sig upp i kroppen genom de olika energikanalerna (nadis). Där nadiskanalerna korsar varandra uppstår en virvel, ett snurrande hjul – chakra.
Enligt vissa källor finns det tusentals chakran hos människan men de mest kännda är sju varav ett är pannchakrat eller AJNA som det heter på sanskrit.

Anja chakrat står bl a för intuition, inre seende, medvetenhet och visdom. Tallkottörteln eller corpus pineale är den körtel som associeras
med pannchakrat. Tallkottkörtelns främre halva är utrustad med hela den vävnadstruktur som finns hos det mänskliga ögat – enligt yogafilosofin
”det tredje ögat”.

De olika chakran kan stimuleras via andningsövningar, specifika asanas, eteriska oljor, mantran, beröring eller affirmationer för att nämna några exempel.

OM Shanti, Catarina Lacayo, lärare i ashtangayoga

Kommentarer inaktiverade för Varför stimulerade läraren tredje ögat?

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.