”Det är viktigt att lyssna på sin kropp – det är du själv som känner den allra bäst”

0
75

Shaktimattan. Foto: Shaktimattans egna pressbilder

Hejsan!
Jag har en spikmatta hemma och den tycker jag är jättebra. Jag har en bror som bor i USA och han har Ichias. Då tyckte jag att kanske spikmatta kan hjälpa honom med hans besvär och jag köpte en likadan matta till honom. Men det blev tvärtom. Han provade den mattan ett par gånger men då fick han jätte ont i foten där Ichias nerverna slutar så han inte kunde gå. Jag tror att på någon sätt hans Ichias nerver blev påverkad av spikmatta? Kan du svara att varför hände det här?

Med Vänlig Hälsning
Krupa Gandhi

 

Hej Krupa,

Jag vet inte varför din bror fick mera ont. Och får man besvär av att ligga på mattan, tycker jag att man ska dra ner på liggningarna. Förmodligen har det triggat  igång Isciasnerven. Jag vet inte så mycket om hur Ischias fungerar, men rent spontant säger jag att mår man dåligt av att ligga mattan finns det två utvägar.

1. Sluta använd den.
2. Har man ett kraftigt hälsoproblem är det viktigt att smyga igång med mattan. 5 min per dag, efter en vecka öka till 10 min, 3 veckor 15 min.

Går man för fort fram = får ökade besvär , drar man ner på tiden på liggningarna. Det är bra att ligga varje dag men inte så långa stunder. Det är viktigt att lyssna på sin kropp – det är du själv som känner den allra bäst.

Hälsningar Nadine Reuterswärd
www.shaktimattan.se