Home Frågor & Svar Varför får jag ont i knäna av yogan?

Varför får jag ont i knäna av yogan?

by Anja Bergh

Hej Anja,

Jag får ont i knäna av min yogaträning. Särskilt i krigarpositionerna. Jag grundar hela bakfoten ordentligt men det nyper fortfarande i knäna. De blir ömma när jag yogar mycket och har ont när jag går i trappor.

Jag älskar yoga och vill absolut fortsätta med det. Snälla hjälp mig!

Tack så mycket!
Med varma hälsningar Miriam

 

Hej Miriam!

Några saker som hjälper knät, kanske en början. (Att ta en privatlektion med en duktig lärare är bra, från tex Iyengar eller Anusara traditionen, vi är riktiga bio-mekanik nördar.

Om knät är böjt, är knät ovanför fotleden?
Knät ska alltid peka i riktning av dina tår. Om det inte går, minska avståndet mellan fötterna lite, tills du får in knät i säker hållning.

Muskulär ton av benen och säte/mage!
Det är väldigt viktigt att vara aktiv i musklerna både i ingång, under tiden, och utgång ur ställningarna.

Översträck inte knät (lås det inte)
Lär dig med en lärare eller titta i spegeln från sidan i en framåtböj, i stående och krigar ställningar för att lära dig hålla det rakt, inte uber-rakt.

När du går i trappor
Tänk på vart dina knäns riktningar och tona musklerna, gå lite långsammare tills du lär in en teknik som gör att du kan gå utan smärta.

Massa god läkning och underbara yoga-stunder till dig!

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer