Anna driver yogastudio och har sitt egna klädmärke: ”Våga tro på dig själv och din dröm”

0
42
Anna Asplund fokuserar på skönheten och det vackra i livet

Anna Asplunds är yogaläraren som startat klädmärkeDet viktigaste är att våga tro på sig själv och att våga satsa tid och pengar på sin dröm, säger entreprenören och yogaläraren Anna Asplund. En spontan idé på Bali ledde till hennes första kollektion som sålde slut fortare än vad hon vågat hoppas på. På hennes resa som egen företagare har hon mött många utmaningar på vägen. Här delar hon med sig både av sina rädslor och tips till andra som funderar på att starta eget.

Annas mormor var sömmerska och inspirerade henne att börja sy när hon var liten. Redan i tonåren sydde hon upp mindre kollektionen men det var inte förrän 2007 som hon sydde upp sin första ”riktiga” kollektion. Inspirationen väcktes till liv på Bali och det var där hennes egna klädmärke Stolt föddes.
– Det var inte planerat utan allting skedde väldigt spontant, säger Anna, som snabbt sålde slut sin första kollektion. Sedan dess har hon pendlat mellan Bali och Sverige.

”Yogan finns med mig hela tiden”

Anna bor i Göteborg och är en av yogalärarna bakom yogastudion Yogatreats i Linnéstan. Yogan är en stor del av hennes liv.
– Yogans filosofi har varit med mig så länge och är en naturlig del av vem jag är och hur jag tänker och finns med mig och mitt företag hela tiden. När jag virvlar bort mig i negativa tankar, stress eller sätter onödig press på mig själv så försöker jag påminna mig själv om att stanna upp, släppa det jag har i händerna och ta några djupa andetag.

Anna Asplund fokuserar på skönheten och det vackra i livetInspirationskällan är andra människor
Människor som lever utifrån sitt hjärta är inspirationskällor för henne i vardagen.
– Precis som i livet i stort så dyker det upp utmaningar hela tiden när man driver eget. Man är sig egen chef, anställd och rådgivare på en och samma gång, vilket är fantastiskt skönt och frustrerande samtidigt, säger Anna. Hon har mycket energi och kan ibland jobba alldeles för mycket, helt enkelt för att hon tycker att det är så roligt. Det som hjälper henne är att ha struktur, sätta arbetstider, stänga av jobbtelefonen på kvällarna och att ta lunch i tid.

Att fira skönheten och det vackra i livet
– Ibland har det känts utmanande att jobba med kläder, det kan kännas ytligt och inte så livsbejakande, men så sätter jag mig ner och känner efter och inser att det är livsbejakande för mig och för de människor som inspireras av mina kreationer, som kan känna sig sköna och vackra i det jag skapar, säger Anna. Anusara yoga talar ofta om ”Flowing with grace” och ”celebration of the heart” hur vi kan stötta varandra och hedra vår egen unika form. Hur vi kan påminna varandra att fira vår skönhet och det vackra i livet, på alla plan, i det stora och i det lilla. Hur vi kan ära vår kreativa frihet och vårt kreativa uttryck av det gudomliga.

”Färgglada yogis påverkar oss alla”
Anna berättar att hon ser Stolt som ett av sina bidrag till en vackrare mer unik färgglad värld.
– Visst det är en produkt som ska säljas, men det är något jag gör med glädje och mitt hjärta hoppar liksom ett litet glädjeskutt när jag ser alla vackra färgnyanser och former och staplar av tyg, när ett rum är fyllt av färgglada yogis istället för en svartgrå massa. Jag påverkas själv av färg och form och tror att andra också gör det, avslutar Anna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.