Home Frågor & Svar Blandade frågor Vad tjänar en yogainstruktör?

Vad tjänar en yogainstruktör?

Vad tjänar en yogalärare?Tycker du att det verkar härligt att jobba som yogainstruktör och är nyfiken på om det går att leva på det? När jag började jobba med att lära ut yoga på gym var lönen 150kr per yogaklass. Det var visserligen typ 8 år sedan. Hade 2 fasta klasser i veckan som ibland blev upp till 4 eftersom man hoppade in när någon annan inte kunde. Lönen steg med 25 kr efter typ ett halvår och min kollega tjänade 225 kr som mest.

Idag på gym hamnar snittet nog runt 250 kr
Självklart finns det de som har hållit på ett tag som tjänar mer. Det kanske låter som en ganska ok timlön men tänk på att man då ska planera klassen, kanske en timme (beroende på dina ambitioner), utföra den, vara där en stund innan och efter och resa dit och hem. För mig tog det 40 minuter att ta mig till ett av gymmen som låg på andra sidan stan. Så räknar man på det i grova drag tog det 3-4 timmar att ha en klass. Vilket då gav cirka 30-60 i timmen. Ganska kass timlön!

Kan man leva på det?
Det finns de som verkligen vill satsa på att jobba som yogainstruktörer på heltid. En del åker runt på olika ställen och har 15-20 klasser i veckan. Så det går men de flesta tjänar inte mer än vad man skulle göra om var arbetslös och fick a-kassa.

Finns det några genvägar och hur gör de som lyckas?
Har man väl gjort sig ”ett namn”, eller hållit på ett tag kan man som sagt få upp lönen, men då går de flesta vidare och har egna kurser och sedan egna utbildningar, då kan du börja leva på din yoga och ta ut en vanlig lön. Får du däremot ett reklamjobb/sponsor öppnas det mer möjligheter.

Håller du inte alls med mig får du gärna maila mig på info@alltomyoga.se och berätta din story!