Vad sägs om ett meditationstält?

Meditationstält?
Meditationstält. Njae. Kanske inte helt klockrent. Eller? Fick en förfrågan om jag ville köpa detta. Försäljaren försökte sälja in det som att intresset för meditation har ökat och att detta är det nya populära meditationstältet. Det känns ju helt fel tycker jag.

Därför dissar jag meditationstält

Först och främst tänker jag att om man väl är ute vill man ju njuta av naturen. Det andra är att man vill vara själv och inte locka till sig någon uppmärksamhet.  Även om meditationstältet kanske visar att man vill vara själv känns det som om det lockar till sig mer blickar och energi från andra människor än om man hade varit utan den. För det tredje känns det som om man skulle känna sig lite instängd.

Bra för meditation med myggor

Så, min första tanke är ett solklart nej. Inget jag kommer köpa. Men det kanske är fantastiskt om somrarna uppe i norra Sverige och på platser där det finns mycket mygg? De uråldriga yogisarna skulle nog säga att det ger möjlighet att utöva yoga ännu mer – att lära oss att acceptera och observera myggorna och sticken. Eller nåt… Men hur enkelt är det?

Vad säger ni kära läsare, något som står på er önskelista?

Vill ni veta mer är det bara att googla meditation tent så får ni i skrivandets stund runt 716 000 resultat…

Previous articleInspirerande 100-åring som yogar
Next articleVeckans yogalärare: Elin Grant