Vad har yogisarna på julbordet?Grönkål, godis, knäck, ugnsgriljerad kålrot, risgrynsgröt. Behöver du inspiration till julbordet? Vi frågade yogalärare vad som är ett måste eller vad som absolut finns på deras julbord i jul. Här berättar 21 yogisar vad som är en självklarhet på deras julbord!

Anja Berg: Vi har inget traditionellt julbord, men jag gillar vörtbrödet och grönkål.

Anna Fannberg: Min egen hemlagade sötstarka senap är ett måste!

Anna Gordh Humlesjö: Jag älskar risgrynsgröt gärna gjord på sojamjölk. Är i costa rica och leder yogiakademin ijul så får se hur mycket risgrynsgröt det blir dock…

Anna Åhlgren: Spenat och bruna bönor! Valnötsallad med rödbetor.

Alexandra Kambler: Oj! Alltså julbord är ju verkligen en utmaning för en vegetarian. Men jag gillar ju desserterna! På mitt julbord är ett absolut måste ugns-grillad kryddad potatis. Annars blir det en variation, beroende på vad som finns.

Magnus Ringberg: Mamma gör en grym grönkålspaj och till det en god rödkålssallad med apelsin. Köttbullar med grov senap. Det räcker för mig!

Angelica Henricsson: Goda nötter och torkade frukter är ett måste för mig.

Camilla Lund Elander: Finns inga måsten faktiskt, men tycker om vegetarisk senaps”sill”. Stora vita bönor i senapssås (havregrädde, senap och rödlök). Vill gärna ha kikärtsbollar också.

Emma Öberg: Grönkål, rödbetssallad med wasabi, nått med saffran, risgrynsgröt med smör gömma,  choklad.

Johanna Andersson: Knäck.

Kitty Strand: Kalkon – måste, sill – aldrig.

Maria Boox: Ugnsbakad kålrot griljerad med stark senap, rödbetssallad och rödkål.

Madeleine Wilhelmsson: Jag vet att det inte är så yogiskt men en gång per år äter jag honungsglacerade revbenspjäll! Ett måste på mitt julbord…därtill dricker jag självklart bara gröna smoothies.

Milla Floryd: Godis.

Monika Björn: Åhh… Hmmm… Jag får nog säga hemmalagade älgköttbullar och vällagrad cheddarost – dock ej tillsammans. I år blir första året hemma i Sverige utan traditionellt julbord – med havet-tema istället, kanske blir det nån ny favorit efter det?

Sandra Pandevski: Åh svår fråga, var ett tag sedan jag lagade mat till ett julbord men en riktigt god hemgjord rödbetssallad älskar jag:)

Tiina Ravelin: Finsk kålrotslåda:) ett givet måste!

Ullis Karlsson: Lax.

Ulrica Gulz: Jag väntar tålmodigt ut julbordets första del tills risalamaltans ljuva inträde med rinnig klarbärssylt, det är mitt enda måste på julbordet, men nu har min dotter blivit vegan och det kommer säkert innebära spännande nyheter och kanske skapas nya ”måsten” till kommande jular?

Victoria Hellcat: Ett måste på julbordet för mig är något vegetariskt alternativ, eftersom jag inte äter kött. Men fisk äter jag ibland så sill är ett super-måste! Sill och potatis mmm!

Veronica Jäderlund:
Eftersom jag inte gillar köttalternativen på julbordet (smaken av kött jag ogillar,har inget emot att man äter kött) så är jag noga med att fylla på med massa andra gottigheter. Min hemmagjorda surkål är en favorit, rödkålssallad med apelsin och valnötter står alltid på mitt julbord och det är inte jul utan mammas Janssons Frestelse. Desserter som jag gärna mumsar på är saffranspannkaka, inte heller här finns det någon godare än den mamma bjuder på, och för de som vill ha ett snabbt raw-godis kan man rulla dadlar i kanel och kardemumma – snabbt och delikat!

Föregående artikelYoga för dig som har svårt att sova & är stressad
Nästa artikelYoga Games Göteborg 2016 – biljetterna släppta

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.