Vad är yoga?

0
4
Vad är yoga? Dokumentären undersöker detta.

Vad är yoga? Dokumentären undersöker detta.Mambo jambo, fysisk träning eller något djupare? Det är några av svaren som kommer fram i dokumentären Who owns yoga där reportern Bhanu Bhatnagar reser runt i världen och intervjuar yogautövare och yogalärare för att höra vad det tycker att yoga är.

Yoga har förpackats och kommersialiseras på många olika sätt under de senaste decennierna, och det lär nog aldrig ta slut. Alla har sin bild av yoga, vissa ser det som träning, något som de mår bra av, andra som något djupare. Alla har sin egna upplevelser av yoga. En del hittar på sitt eget namn genom av införliva yogan i sina favoritaktiviteter. Och det finns allt fler och fler sätt att ”göra” yoga. Det gör det också möjligt att nå allt fler människor men det för även med sig fallgropar – det har blivit en Big business. Vilket är något som får många att reagera.

I denna filmen delar många olika yogisar med sig av sin syn på yoga, vad de tycker att yoga är och hur de använder denna uråldriga kunskap. Du får även se en del annorlunda sätt att utöva yoga – som brottaryoga, vogayoga och raveyoga. Du får möta några välkända internationella yogalärare, från usa, Indien mm..

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.