Frågor & Svar

Vad är skillnaden mellan yoga och yogaterapi?

Hej!

Jag skulle gärna vilja veta lite mera om yoga terapi. Vad är skillnaden mellan vanlig yoga och yogaterapi?

/ Undrande läsare

Hej!

I grunden så är all yoga terapeutisk men skillnaden mellan ”vanlig” yoga och yoga som terapi är att den terapeutiska yogan används för att arbeta med specifika problem, krämpor och sjukdom, att hjälpa kroppen i processen att hela sig själv. Det är inte fråga om symptombehandling utan terapin strävar att se helheten bakom det onda knät, den hårda magen, sömnproblemen, värken etc, vad är den underliggande energimässiga obalansen bortom symptomen.

mvh,
Göran Boll, lärare i kundaliniyoga och medicinsk yoga
Till Görans hemsida>>

Kommentarer inaktiverade för Vad är skillnaden mellan yoga och yogaterapi?

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.