Är det okej att fisa och att ha blöja på yogaklassen?

Hej,

Mitt namn är Jenny och jag är nyfiken på Yoga. Jag är ganska blyg av mig så därför skriver jag hit. Jag undrar vad ska man ha för kläder på sig på yogan?

Sedan undrar jag hur det blir om man har en stor blöja? Får man ändå träna yoga och kommer blöjan att synas genom byxorna, om man t.ex böjer sig i någon övning?

Gör det något om man skulle råka fisa på yogan?
Vad för övningar kommer man att göra och hur långa är passen?

Mvh, Jenny

Hej Jenny,

Vilka sorts kläder som passar bäst beror först och främst på vilken yogaform du väljer, men det är viktigt att de är sköna och bekväma. I vissa yogaformer kan det vara bra om yogaläraren kan se kroppens linjer tydligt, t ex om du har några kroppsliga problem eller värk. Det blir det lättare att se för yogaläraren om du har lite mer tighta kläder om du översträcker eller gör något som inte ser hälsosamt ut. Dock är det inte alls ett måste, och självklart fungerar det med vanliga mjukisbyxor också, särskilt för nybörjare. Det är en smaksak också. Ta på dig något som du känner dig bekväm i och testa hur det känns. Kanske kan ballongbyxor, eller Ali Baba byxor som de också kallas vara något för dig om du är orolig att blöjan ska synas.

Alla får och kan utöva yoga, oavsett kroppsliga symptom och besvär
Yoga är något för alla. Dock kanske det kan bli en större utmaning att göra yoga i ett klassrum tillsammans med andra för vissa, men yogan handlar också om att lära oss självacceptans och att få oss att se igenom alla våra falska föreställningar om hur vi bör vara och se ut.

Längd och övningar varierar
Vilka övningar som du kommer att få göra och hur lång yogaklassen kommer vara är omöjligt att svara på. Det beror helt på yogastil, yogaklass och lärare. Chansen är stor att du kommer böja dig både framåt, bakåt och kanske även åt sidorna. En vanlig yogaklass på gym varar oftast 60 minuter och på ett yogacenter är det vanligaste 90 minuter.

Gaser är ingen big deal
Att släppa sig på yogan är helt naturligt. Yogan sätter igång saker i kroppen. Vridningar får t ex igång magen och har du luft som behöver komma ut så är det ingen big deal. Ibland kan det bli lite skratt i rummet men för det mesta är det ingen som bryr sig.

Fler tips:
* Vill du testa att yoga hemma eller bara titta på lite olika yogaklasser och yogastilar kan du göra det på Yogobe.com. Klicka här och alltomyoga bjuder dig på dina första 30 dagar som medlem på Yogobe.com.
* Kolla in yoga på Youtube. Dock är inte alla seriösa men det kan ge dig lite tips om olika yogastilar och vad man ska ha på sig för kläder på yogaklassen.

Previous articleEn het stund med yoga på avenyn
Next articleFörsta dagen på Barcelona Yoga Conference: ”Nervositeten släppte direkt”