Rätt intention gör julen yogisk

Jag älskar julen!! Åååå sedan i oktober har jag längtat efter jul, eller egentligen mer efter december. Och snart är vi där!
För några år sen, höll jag föreläsning för en grupp just om julen och allt (som jag trodde) hörde till. Jag var entusiastisk, gav tips och förslag för en trivsam fridfull jul. Responsen var så där, blandat. En del började med julstöket i september och tog det ”lugnt” i december andras högsta önskan var att avsäga sig alltihop och dra iväg till andra breddgrader. Julen är bittert förpackad med komplexiteter för många av oss. Och snart, står den vid dörren.

Utan att förringa de olika relationer vi har med denna tid, kan det göras utrymme för högtidens budskap att ta plats? Istället för att ta avstånd, kanske vi kan närma oss helgerna med mod och intention? Det behöver inte bli allt eller inget.

Idag är jag lite mer varsam med tipsen för en fröjdefull jul. Men låter vi kärleken stå i centrum, kanske blir december så mycket ljusare och varmare, på olika sätt.

Kärlek och glitter

Alexandra Kambler

Previous articleYogaklasserna drog in 23 515 kronor till välgörenhet
Next articleNyttigt julgodis – raw kolakaka eller kolapaj