Vad är en bra yogalärare?

Häromkvällen pratade jag med en vän om vad som är en bra yogalärare. Vi pratade om hur den egna praktiken i yogarummet lätt kan störas av en lärare som inte undervisar på ett sätt som går ihop med ens egen inställning till yoga. Vi pratade om hur den lärare som på något sätt ursäktar yogan kan få eleven att känna sig obekväm.

Jag inspireras av yogalärare för vilka det inte finns några konstigheter i yogan, som själva är så hemma i sitt utövande att det är en naturlig del av livet. Jag har dock svårt för när någon framställer yogan som den enda rätta vägen och något som alla borde utöva. Yogan finns där för den som vill praktisera den, för många är den djupt betydelsefull och med vördnad inför dess påverkan är det enligt mig såsom den av en lärare förmedlas bäst.

Vad tycker du utgör en bra yogalärare?

Previous article”För mig är yoga att komma hem”
Next articleYoga mot migrän på Efter tio