Utmanande Poweryogaklass på Yogabarn, Ubud, Bali

Imorse tog jag en Poweryoga klass på Yogabarn med en lärare som hette Denise. Och jag svettades. Första gången jag tittade på klockan hade det bara gått en halvtimma, nästa gång, bara fem minuter ytterligare. Det kunde inte vara möjligt, tänkte jag. Hur hade hon lyckats klämma in så mycket på bara fem minuter. Det var sista gången jag lät ögonen och sinnet vandra iväg till hur länge det var kvar.

Jag hade hört att hon var tuff, och att många av Yogabarns lärare tog hennes klasser. Innan klassen började frågade hon om vi hade några särskilda önskemål och jag önskade höftöppningar.
Vi började med solhälsningar, fortsatte med variationer av crow pose. Det var mycket Chaturanga och mycket hopp fram och tillbaka. Lekfulla varianter, som att hoppa från hunden in i crow pose.

Jag fick mina höftöppnare, och mina höfter kändes öppna och härliga efter klassen. Det var en level 2-3 klass, och hon gav mycket tid och utrymme till oss att göra våra egna saker och att ge det tid. Jag tycker det är en viktig sak när man hållit på med yoga ett tag, man skapar sina rutiner och det är alltid några saker man vill få in för att känna att det har varit ett skönt yogapass. Det kan vara svårt att släppa det. När det var dags för inversioner fick man själv välja om man ville göra handstående, pincha mayurasana eller huvudstående.

Klassen avslutades med sittande vridningar och en kort sittandes meditation, samt möjligheten att sitta kvar i meditation eller att lägga sig i Savasana.

Schysst klass för dig som hållit på ett tag och vill har en hårdare fysisk klass med lite utmanande roliga varianter.

Previous articleDen bästa yogaläraren
Next articleNyepi – en dag i tystnad och stillhet på Bali där ingen får gå ut