”Utan yogan skulle jag vara vilsen”

Yogan betyder mycket för Miriam

– Med yogans hjälp fattar jag bättre beslut, stillar stress och lär mig stanna upp, säger företagaren Miriam Öhrn.
Yogan påverkar miljontals människor runt om i världen och här möter vi Miriam som berättar om sitt första möte med yoga och vad yogan betyder för henne.

Vad betyder yoga för dig?
– Yoga för mig är havet jag tar en simtur i när jag behöver balanseras ut. Yogan stillar mina rusande tankar och stressen som byggts upp. Det är mitt sätt att lära känna min kropp. Styrkor och svagheter. Yogan lär mig att lyssna och att stanna upp.

Hur kom yogan i ditt liv?
– Den första gången jag gjorde yoga var efter en DVD som min mamma köpt. Jag provade några gånger och blev bekant med några av de grundläggande ställningarna. Det stramade och drog överallt men det var kul!

Hur var din första yogaklass?
– Min första yogaklass var på Maui, Hawai. Det var Bikramyoga och jag höll på att svimma efter en halvtimme. Nästa gång gick jag på ”gentle flow”. Det gick mycket bättre. Läraren sa till mig att jag är flexibel men behöver struktur. Sedan dess har jag gått på yoga i samband med möten med damer som köpt kläder av mig till sina studios. Har provat på en mängd olika former hos olika lärare. Yogan har alltid funnits med mig sedan dess och nu yogar jag minst tre gånger i veckan.

Hur har yogan påverkat ditt liv?
– Utan yoga skulle jag vara vilsen. Jag behöver den verkligen som en del av min vardag. Med yogans hjälp fattar jag bättre beslut. Jag kommer i kontakt med mig själv med hjälp av lugnet träningen inger. Nu på senare tid har jag blivit mer och mer yin-biten. Jag gör halva tiden vinyasa och andra halvan yin. Jag behöver jobba upp lite värme i lederna innan jag gör yin. Det är en skön balans och helt olika sätt att jobba på.

Vill du berätta om vad yogan betyder för dig? Svara på ovanstående frågor och maila dina svar + en fin bild till leia@alltomyoga.se.

Previous articleProva på gratis yogaklasser i Stockholm
Next articleMeditation kan hjälpa utbrända