Yogamatta från det tyska företaget Yogistar
Nyheter,  Yogakläder & yogaprylar

Upprörda hinduer förhindrade tyskt företag att sälja yogamattor

Yogamatta från det tyska företaget YogistarFunderar du på att starta eget inom yoga och använda bilder på Ganesha, Lakshmi eller Shiva? Då gäller det att fundera lite till. Upprörda hinduer ville att det tyska företaget Yogistar omedelbart skulle dra tillbaka sina yogamattor eftersom de bar bilder som föreställde hinduiska gudar.

Talesmannen Rajan Zed, som är VD för Universal Society of Hinduism, hävdar att det är olämpligt att använda hinduiska gudar i kommersiella syften.
– Hinduiska gudar är avsedda att dyrkas och inte trampas på med fötterna, säger han. Förutom yogamattor säljer det tysklandsbaserade företaget även yogakläder såsom toppar och leggings, yogaskivor, bälten, flaskor, böcker, te, meditationskddar etc.

Yogistar har nu dragit tillbaka alla mattor med hinduiska gudar.

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.