Tips på yogisk musik

0
3
Jag är inbiten hiphop-lyssnare, mer specifikt trap rap och old school hip hop. DMX, E-40, Rick Ross, Gucci mane och Nas är några av mina favoritartister. Hur som helst så är det ju inte alltid man känner för att lyssna på sån musik. Tänkte dela med mig lite av musiken jag vänder mig till när jag vill ha mer medvetna texter.
Markandeya Collective
Svenske Marcus Berg och hans fantastiska kollektiv gör medveten reggae musik som inga andra. Med betoning på medveten, rytmisk, själfull.
Låttips: Moon and the mind, Flames on flames, Transition honeybee, Unparallelled
Girish
Girish är kanske en aning för country för min smak, men låten Diamonds in the sun är ett måste i ipoden och en favoritlåt att yoga till.
Diamonds in the sun, All good, Kali durge
Deva Premal & Miten
Det här paret är det stor sannolikhet att du hört under någon yogaklass. Deva har en otroligt vacker röst och ett härligt sätt att förmedla mantran. Det jag hört från deras nya skiva, A deeper light, är riktigt bra. Svårt att välja favoritspår.
Låttips: So much magnificence, Om shree saché, Idé weré weré´, Moola mantra
Trevor Hall
Ge mig ett glas grönsaksjuice, solsken och en hängmatta tack! Eller, solstrålarna behövs inte.. Solen skapar Trevor med sin fantastiska röst.
Låttips: Where’s the love, My baba ft. Krishna Das, Jago ma
India.Arie
Kanske inte något du kommer höra under en yogaklass, men låten Video är för mig definitionen av girlpower och en fantastisk påminnelse om att du är perfekt, precis som du är.
Låttips; Video, Back to the middle, Beautiful, River rise, A beautiful day
MC Yogi
Mc Yogi är unik, det är hans styrka. Hans flow är inget vidare, texterna låter ibland som en Wikipedia-artikel och beaten.. vad ska man säga, de vill väldigt mycket men går inte riktigt hela vägen.. Det är svårt att ta honom på allvar. Men det finns ingen som honom, och visst är det roligare att lyssna på en Wikipedia-artikel än att läsa en…
Låttips: Ganesh is fresh, Rock on hanuman ft. Krishna Das, Give love
Hoppas du hittade någon ny låt eller artist att njuta av i sommar! /J