Längtar du efter en härlig avslappningssemester i en underbar miljö? Då är du inte ensam. En årlig undersökning av momondo visar att 15 procent av svenskarna har planer för en avslappningssemester under 2016 med exempelvis yoga. Momondo och Yogiakademin kommer här med sju tips på inspirerande destinationer för yoga, meditation och välmående i höst.

Yogaresa till Biarritz. Foto: Yogiakademin

Yoga i Biarritz, Baskien

Under för- och sensommaren är klimatet som allra bäst i Baskien. Då är solen behaglig och tempot är lugnt. Här har Yogiakademin en retreat som ligger i den lummiga baskiska byn Sare, mellan bergen i Pyrenéerna och Atlanten. Blanda yogasessioner med vandring i den vackra naturen och ett dopp i poolen eller Atlanten som ligger ett par stenkast bort I horisonten.

 

Bali har under de senaste åren blivit ett populärt resemål för yogaentusiaster. Foto: Alamy.
Bali har under de senaste åren blivit ett populärt resemål för yogaentusiaster. Foto: Alamy.

Yoga på Bali

Yoga på Bali är något många yogis stöter på. Ön är en välberest destination för både yogalärare och turister intresserade av wellness och meditation. Från vulkaniskt landskap till kokospalmer och gröna skogar. Det trevliga klimatet och långa stränderna har gjort den lilla ön till ett riktigt yogaparadis.
Läs mer på Yoga på Bali här>>

 

Mexiko bjuder på vita stränder och spännande dykning. Foto: Alamy.
Mexiko bjuder på vita stränder och spännande dykning. Foto: Alamy.

Yoga i Tulum, Mexiko

Det är lugnet och det lilla som är i fokus när du besöker Tulum i Mexiko. Förutom att du kan avnjuta en riktig solsemester på vita stränder och hitta spännande dykning vid rev och undervattensgrottor så är också yoga stort i den lilla staden Tulum. Det finns flera eko-hotell som har specialiserat på yoga och bara kilometer från stranden kan du öva solhälsningen vid de välbevarade ruinerna av mayastaden med samma namn. Bäst tid att resa på hösten är efter oktober när orkanperioden lagt sig.

 

I Goa hittar du kritvita, palmbeklädda stränder. Foto. Yogiakademin.
I Goa hittar du kritvita, palmbeklädda stränder. Foto. Yogiakademin.

Yoga i Goa, Indien

Yogans hemland Indien är ett måste för entusiasten, och Goa är världens epicentrum för meditation och yoga. I Khola Beach beläget i södra Goa hittar du Yogiakademin under vintern. Här kan du byta ut kalla Sverige mot bungalows på kritvita, palmbeklädda stränder längs med den Indiska Oceanen.
Läs mer om Goa här>>

Yoga i Bretagne, Frankrike

Här står tiden stilla. Vid ett härligt slott i Bretagne kan man stanna upp och andas in den friska västkustluften i en lugn men också dramatisk miljö. Klippiga vikar, vackra stränder och slätter blandas med små franska byar.

 

Santa Teresa bjuder på fantastiskt tropiskt klimat och lugna vita stränder. Foto: Yogiakademin.
Santa Teresa bjuder på fantastiskt tropiskt klimat och lugna vita stränder. Foto: Yogiakademin.

Yoga i Santa Teresa, Costa Rica

Tropiskt klimat, avkopplande värme och lugna vita stränder gör Costa Rica till en fantastisk miljö för utöva yoga. I nordvästra delen av landet ligger Santa Teresa, där klimatet i sig är spa-likt med varm luft och lika varmt vatten.

 

Mitt emellan Los Angeles och San Francisco yogar du till storslagen natur. Foto: Jonathan Kjell.
Mitt emellan Los Angeles och San Francisco yogar du till storslagen natur. Foto: Jonathan Kjell.

Yoga i Big Sur, USA

Det är få platser i världen som har en sådan mystik och storslagenhet men samtidigt välkomnande aura över sig som Big Sur. Beläget precis mitt emellan Los Angeles och San Francisco är Big Sur städernas totala motsats. Dramatisk natur och redwoodskog som omfamnar bergen och havet.

Flygbiljetter hittar du hos momondo.se och på yogiakademin.se kan du läsa mer om deras resor. Läs mer om Josefine Bengtsson som är yogalärare på resan här!

Om undersökningen

Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 6-13 januari 2016, bland 1008 svenskar i åldrarna 18-65 år.

 

Föregående artikelYogamarathon mot bröstcancer i Stockholm
Nästa artikelVeckans yogalärare Alexandra Arcari Gimdal: ”Yoga är mitt syre”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.