Gästbloggare

Tips på stabiliserande yogavideo – Connection to core

Inom yogafilosofin pratar man om att yoga ska praktiseras ostört i ett kalt rum. Men som jag gillar att göra med allt annat så tar jag det jag vill ha och lämnar resten. Finns det ett bättre sätt att komma i kontakt med sin natur, än att yoga i naturen?
Känna vinden och solen, höra träden susa och fåglarna sjunga. Häromdagen fick vi en sista skjuts av varmt väder i Stockholm, så jag passade på och tog med min matta till klipporna i skogen intill mitt kollektivhem.

Och apropå yoga på klippor ska jag ge ett tips. Efter min yogalärarutbildning på Yogaworks i LA har jag tyvärr haft lite problem med ryggen på grund av överörlighet. Därför blir det allt viktigare att jobba stabiliserande i min asanapraktik och bygga upp de inre musklerna.
Den här videon har hjälpt mycket. Tycker ofta att amerikanska yogavideor blir alldeles för klämkäcka, men den här tjejen är jordad. Och det har blivit mycket roligare att gå på pass efter  det att jag har byggt upp corestyrkan. Den är jobbig men mycket bra!

 

http://youtu.be/MArFYWcP_ns

 

 

Jag fann yogan i LA där jag bodde i fem år. Sedan dess har intresset bara vuxit och i våras återvände jag till LA för att göra min teacher training på Yogaworks. Jag har utövat yoga i sex år och slutar aldrig fascineras över hur utmanande praktiken är, men även hur oerhört mycket den ger. Jag gillar alla möjliga former av yoga men Anusara passar mig bra just nu och Jivamukti är riktigt häftigt. När jag inte yogar, frilansar jag som journalist bland annat på tidningen Hälsa och är även massageterapeut.