Home Yogablogg Intervjuer & yogainspiration Tiffany Cruikshank: Snygg, närvarande och lycklig med yoga

Tiffany Cruikshank: Snygg, närvarande och lycklig med yoga

Tiffany Cruikshank

Tiffany Cruikshank är en internationellt erkänd yogalärare, skribent och hälsoexpert som reser runt i världen och inspirerar människor att leva sina liv till fullo. Här berättar hon om hur hon håller sig i form, hur yogan har påverkat hennes liv och om yogans visdom.

Hur håller du dig i form?
-Yoga, yoga, yoga. Det är det enda som jag gör regelbundet. Jag utövande en hel del annan sport när jag växte upp men inte längre. Yoga håller mig i bra form samt får mig att äta bra och ta hand om min kropp. Tiffany berättar att hon även har en näringsterapeut, akupunktör och en massageterapeut som hon går till för att kunna vara sitt bästa jag, speciellt när hon reser mycket.

Vad har yoga lärt dig?
– Yogan har en förmåga att skapa förändring i våra liv- mentalt, fysiskt, andligt, oavsett du behöver. Ingen dag på mattan är den andra lik. Det är vad jag älskar med yoga! Du kan använda yogan för att odla vad du vill och behöver i ditt liv genom att styra din avsikt.

Vad betyder yoga för dig?
– Yoga är allt för mig, den håller mig vältränad, hälsosam, frisk, grundad och balanserad. Min man och jag brukar ofta skämta om hur galen jag skulle vara utan yoga. Jag är en ganska otålig och stressig person men yoga ger mig stunder av lätthet och tydlighet som har förändrat mitt liv över tiden. Den får mig i balans och håller mig närvarande så att jag har förmågan att leva mitt liv med mina ögon öppna så att jag aktivt kan skapa ett liv som jag älskar.

Tiffany Cruikshank menar att när vi är närvarande i våra liv är allt möjligt och framför allt - lycka är möjligtOm du kunde lära ut en sak, vad skulle det vara?

– Hur man kan vara närvarande här och nu. Jag tror verkligen att det är nyckeln, det är därför jag älskar inversioner så mycket, eftersom de tvingar oss att vara närvarande, annars trillar vi ner. När vi hittar ett sätt att vara närvarande i våra liv så spelar det ingen roll om vi kan stå på våra händer eller vårt huvud, det är egentligen bara ett sätt att testa vår förmåga att vara närvarande. När vi är närvarande i våra liv är allt möjligt och framför allt – lycka är möjligt.

Vad kan yoga göra för en idrottsman/idrottskvinna?
-Tonvis, säger Tiffany som i mars skrev en 6 sidors artikel om yoga för idrottare för Yoga Journal. Hon menar att yoga har blivit enormt stort och vanligt bland professionella idrottare. Själv försöker hon få alla sina idrottsmedicinpatienter på Nike World Headquarters att börja göra yoga.
– Enligt min erfarenhet gör yogan en enorm skillnad, inte bara när det gäller att återhämta sig från och förebygga skador utan även för att förbättra prestationer, säger Tiffany.

För mer information gå till www.TiffanyYoga.com eller adda henne på facebook.