The Yoga Gurus – en film om yoga, Indien, ashram och gurus

The Yoga GurusFilmen Yoga Gurus är filmad helt i Indien och i den möter du yogalärare och ”gurus” som svarar på frågor som: vad är yoga? Behöver jag vara flexibel? Hur är yoga i Indien? Tittade på den officiella trailern och kände igen mycket från när jag själv rest i Indien.

The Yoga Gurus är filmad i norra Himalaya i Rishikesh. Filmskaparna vill ta alla yogaintresserade till den ursprungliga källan av yoga, där yogis från Himalaya, helgon och heliga män tillbringar hela livet med fokus på meditation och yoga för att finna upplysning. De skriver:

Att förstå vem du är utan extern tillfredsställelse är det yttersta målet för en yogi och kommer att leda till en livstid av lycka. I filmen visas också yogaklasser och metoder som varje guru undervisar.

“Yoga tones your mind and spirit and your entire being” says Pujya Swamiji… “Learn and live, what more do you want!”

Träffade Swamiji (han i orange kläder om du ser trailern) när jag var på yogafestivalen i Rishikesh för några år sedan. En del scener i trailern som du kan se här nedan är tagna därifrån. Det finns ett jättestort ashram som jag bodde på (där Swamiji är). Har du några frågor om det får du gärna maila mig.

Har inte själv sett hela filmen men den är säkert sevärd om du funderar på åka till Rishikesh eller till yogafestivalen som hålls där varje år.

Hela filmen finns att ladda ner här från 16 dollar.

 

 

Previous articleBörja yoga hemma – gratis i 14 dagar
Next article5 tips och tankar för dig som vill öppna en egen yogastudio