Home Nyheter Yogaägget – öppnar upp kroppen, hjälper dig slappna av och kan hjälpa...

Yogaägget – öppnar upp kroppen, hjälper dig slappna av och kan hjälpa vid ryggont

Jason Scholder har uppfunnit ett yogatillbehör som kallas för Three Minute Egg®.
Yogaägget, som det heter på svenska, passar inte bara på yogaklassen utan även för pilates eller för dig som lider av ryggvärk. Yogalärarna som har testat säger att yogaägget kan hjälpa till  att öppna upp kroppen ännu mer i yogan och fördjupa avslappningen.

Grundaren Jason Scholder har haft problem med sin rygg under större delen av sitt liv och testade allt som han stötte på: kiropraktorer, akupunktörer, massörer och healers, listan kan göras lång. En dag stötte han på the Heart block, ett icke användarvänligt dinosaireliknande träben. Ögonblicket som han la sig på det poppade hans rygg på flera ställen och när han ställde sig upp hade han inte längre ont. Efter att ha legat på den under några veckor började han utveckla sin egen variant, och det var så som yogaägget skapades.

”Perfekt tillbehör för yogaklassen”

Jason Crandell, yogalärare i Usa, säger att det nya yogaägget är ett perfekt tillbehör för yogaklassen, eller props som man brukar kallar det. Han menar att det stödjer expansion, ger stabilitet och gör att man behåller både nyfikenheten och lekfullheten.

The tree minute egg - yogaäggetBara fantasin sätter gränser
Agneta Wirberg är återförsäljare för yogaägget i Sverige, så här säger hon om yogaägget:
– Man ligger på det, sitter på det, står på det och sträcker ut kroppen med det. Jag kommer ständigt på nya användningsmöjligheter. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra med det.

Vi på redaktionen har ännu inte testat yogaägget men om du vill veta mer kan du läsa mer på thetreeminuteegg.com.

I Stockholm kan du köpa yogaäggen på yogashanti.