The Golden Guru – Yogans motsvarighet till IronMan

Den 15 september är det dags för The Golden Guru i Stockholm. The Golden Guru är ett event, en rörelse med ett uppdrag, att sprida goda vibrationer om yoga och att inspirera till ökad medvetenhet och socialt ansvar i hela världen.

Neo Moreton, grundare till The Golden Guru jobbade tidigare med ekonomi och företagsutveckling men efter alldeles för mycket festande och farande mellan New York, London och Hong Kong insåg att han måste göra något av mer betydelse, något som gynnar fler än honom själv. Efter olika yogaretreats och inre sökande insåg Neo hur han både kunde och ville använda yogan i välgörande syfte för andra och inte bara för sin egen själ. The Golden Guru är hans sätt att kombinera de saker som han älskar – löpning, yoga, dans och att ge.

Så går The Golden Guru till
The Golden Guru är yogans motsvarighet till Iron Man och  kommer lanseras i Stockholm 15 september. Det finns tre steg i Golden Guru – run, flow and let go. Varje steg kommer att pågå cirka två timmar. Det första steget är att väcka livsenergin i kroppen genom att springa ett halv maraton i drygt 21 kilometer. Det andra steget innebär att göra 108 solhälsningar. Efter det kommer den sista delen – let go, meditationsdans i två timmar.

Alla intäkter går till välgörenhet
Varje deltagare skaffar sig sponsorer och det var en självklarhet att alla intäkter skulle gå till välgörenhet. Han anser att vi är så välsignade och ibland glömmer vi hur lyckligt lottade vi verkligen är. Pengarna från eventet kommer gå till att stödja välgörenhetsorganisationer som erbjuder program för utsatta barn och ungdomar.

Hur anmäler man sig?
För i år är det redan fullt.

Varför just Stockholm?
– Jag känner att Stockholm har absorberat en hel del innovation och kreativitet från hela världen under de senaste åren, särskilt från London och New York. Men framöver tror jag att det kommer bli Stockholm som inspirerar världen med nya idéer och rörelser. Härifrån kommer sprida sig till London, Berlin, New York och vem vet vart det kommer sluta, säger Neo.

För mer information se thegoldenguru.org

Previous articleRecept: Raw choklad cheesecake
Next articleTips på stabiliserande yogavideo – Connection to core