The Golden Guru – Yogans motsvarighet till IronMan

The Golden Guru 15 september.Är du sugen på en riktig utmaning? Vad sägs om att springa 2,1 mil, göra 108 solhälsningar och dansa i två timmar – allt på samma dag. Den 14 september är det dags för The Golden Guru i Stockholm- en minst sagt annorlunda och rolig utmaning som förra året drog in hela 130.000 till välgörenhet.

För andra året i rad är det den 14 september dags för The Golden Guru, yogans svar på Ironman. Eventet går ut på att använda yoga som inspiration till socialt ansvarstagande. Detta görs genom att deltagarna utmanar sig själva i en kombination av att träna löpning, yoga och dans – samtidigt som de gör en god gärning och via nära och kära samlar in 2 500 kronor. Förra året deltog 30 personer på eventet i Stockholm, i år har antalet deltagare fördubblats. Samtliga 60 platser är redan utsålda. I år är det fulltecknat men till nästa år är det fritt fram att anmäla sig redan nu.

130 000 till barn i Västindien och i år Sverige
– Att deltagarna engagerar sig och samlar in 2 500 kronor vardera är helt i linje med The Golden Gurus filosofi ”giving is living”. Det känns självklart för oss som arrangör att intäkterna går till barn och unga som har det extra tufft i livet. Förra året samlade 30 deltagare in 130 000 kr som gick till Reach Grenada, en non-profit organisation som stödjer barn som lever i utsatthet i Västindien. I år vill vi göra skillnad i den stad eventet arrangeras och insamlade medel går till Stockholms Stadsmissions arbete med barn och unga, berättar Neo Moreton, grundare av The Golden Guru.

Siktet inställt på 10 städer år 2018
– Den långsiktiga planen är att eventet ska växa successivt, nästa år siktar vi på att expandera stort i Stockholm, 2015 tar vi det till New York och 2018 ska The Golden Guru arrangeras i 10 städer runt om i världen, fortsätter Neo Moreton. Om fem år är planen att genomför eventet i 10 städer runt om i världen. The Golden Guru är ett event, en rörelse med ett uppdrag, att sprida goda vibrationer om yoga och att inspirera till ökad medvetenhet och socialt ansvar i hela världen.

Läs mer om när grundaren Neo berättar hur han insåg att han måste göra något av mer sitt liv och lämnade jobbet och ett liv med mycket festande och resor här.

För mer information om The Golden Guru
Neo Moreton, grundare av The Golden Guru
Mobil: 070-844 46 88
E-post: neo@urbanom.se

Kolla in filmen på Youtube

Previous articleJennifers tredje dag i yogautmaningen – Vilken asana ger dig bekvämlighet och välbefinnande?
Next articleNy yogabok som hjälper dig att hitta din balans i livet