Home Nyheter The Golden Guru ger Sharon ny livsstil med yoga

The Golden Guru ger Sharon ny livsstil med yoga

0
4

Sharon Jumanah  -Jag trodde aldrig jag skulle kunna springa ett halvmaraton, säger Sharon Jumanah, en av deltagarna i The Golden Guru (yogans motsvarighet till Ironman) som går av stapeln 14 september. Här berättar hon om förberedelserna, skadorna och förhoppningarna om att stödja andra och sig själv.

Hur går tävlingen till?

The Golden Guru består av tre steg– run, flow and let go. Varje steg kommer att pågå cirka två timmar. Det första steget är att väcka livsenergin i kroppen genom att springa ett halvmaraton i drygt 21 kilometer. Det andra steget innebär att göra 108 solhälsningar. Efter det kommer den sista delen – let go, meditationsdans i två timmar.

14 september är det dags, hur känns det?
– Jag ser fram emot det. Dock har en benhinneinflammation och förkylningar komplicerat min träning den senaste månaden. Men det känns ändå bra, jag tänker göra det allra bästa jag kan.

Hur har du förberett dig och tränat för de olika grenarna? Och hur länge?
– Utan att ha någonsin löptränat innan började jag min träning den 18:e juni- då sprang jag 15 minuter vilket jag var helt exalterad över. Dagen efter sprang jag 20 minuter, och sedan 25, 30 osv. Det blev roligt att springa och tänja mina gränser. Jag var helt överlycklig att kunna springa i en timme i sträck efter en månads träning. Dock slarvade jag med min yoga och meditation. Det hade säkert hjälpt mig stretcha musklerna och undvika de skador som i juli satte stopp för min utveckling. Jag var dessutom alldeles för ivrig och tog inte tillräckligt med vilodagar emellan. Nu kör jag yoga varannan dag och kör intervaller när jag springer för att bygga upp styrkan igen.

Är det första gången?
– Det är absolut första gången. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna springa ett halvmaraton. Nu tänker jag fortsätta springa och kanske även delta i The Golden Guru nästa år då jag hoppas kunna vara bättre förberedd.

Varför beslutade du dig för att vara med?
– Varje deltagare skaffar sig sponsorer och jag beslutade mig för att vara med för att stödja Unga Station. Jag ser vilket viktigt arbete de gör och har en stor beundran för det. Dessutom vill jag alltid utmana mig själv.

Vad hoppas du att få ut av det?
– Jag hoppas att jag lyckas med min insamling till Unga Station. Jag hoppas också att få förbättrad hälsa och styrka i kroppen tack vare all träning, och förhoppningsvis en ny livsstil där löpträning och yoga är en självklar del av min vecka.