Home Nyheter SUP Yoga med Maria i Göteborg

SUP Yoga med Maria i Göteborg

Sup Yoga i Göteborg med Maria CerboniOm du vill utforska något nytt och även få en frihetskänsla med luft och komma ut från gym och yoga studions väggar i sommar så är SUP Yoga klockrent. Maria Cerboni håller klasser i SUP Yoga i Göteborg, här berättar hon mer.

Vad är det bästa med SUP Yoga?
För mig är SUP Yoga en underbar grej då jag får kombinera den saken som ligger mig varmast om hjärtat (Yoga) och att även kunna vara i en miljö där mitt hjärta är hemma (havet). Vi är alla vatten eller ingen kan leva utan vatten och vatten är anledningen att vi lever. Vatten får oss att bli balanserade utan att behöva koppla in tankar om det. Stå på en bräda och du måste komma i takt med din kroppsliga kännedom och även stabilisera och låta hjärnan väcka nya muskler som kanske har sovit ett tag då dom inte behövs användas i kontorsvärldens vardag.

Sup Yoga i Göteborg med Maria Cerboni

Vad finns det för fördelar med SUP Yoga?
Det är även en härlig fysisk aktivitet som får ditt hjärta att komma igång och även våga utmana rädslor om att falla i vattnet. Något jag även trivs med inom SUP Yoga det är att det kräver lite material vård. Då jag är uppväxt med hästar så har jag alltid varit van och älskar allt runt omkring. Att rykta hästen och mocka och i SUP Yoga få pumpa brädan, fena upp den och efter passet tvätta av den och ställa den i ””stallet””

Så, varför ska man prova SUP YOGA?
Det är ett underbart sätt att kombinera YOGA, HAVET och NATUREN. Att få leka med din kropp och få den i balans med hjälp av vattnet. Jag tycker många får fram barnet i sig då vi utövar SUP Yoga och speciellt då dom faller i…för vad gör det…vi torkar och vi får skratta. Jag rekommenderar dock alla att prova SUP Paddling innan SUP Yoga. Jag har märkt att många vill prova SUP Yoga bara för det låter så ”inne och trendigt” och att även många talar så gott om det,,,….men man måste veta att om man inte tycker om att vara på vattnet eller i vattnet så blir det ingen bra kombination. Jag tror det är viktigt att man även har en kärlek till havet och naturen för att få den bästa upplevelsen och verkligen ha roligt. Alla kan såklart köra SUP Yoga och jag menar inte med att det inte passar alla men om man inte tycker om att vara blöt eller vill vara ren och fin och speciella kläder på sig så får man verkligen en annan upplevelse. Här blir vi smutsiga och man får ta i vid lyft och smutsiga moment.

Sup Yoga i Göteborg med Maria Cerboni

Något mer som du vill dela med dig av?
Om du vill utforska något nytt och även få en frihetskänsla med luft och komma ut från gym och yoga studios väggar så är SUP Yoga klockrent. Vi erbjuder även uthyrning av SUP brädor så kanske vill du själv ha en bräda i 1dag eller kanske 1 vecka och då går det bra att hyra och kanske göra sig en utflykt i skärgården eller vid din sjö. Något som är bra med SUP är att du även kan packa utrustning och väskor på den så du kan alltså förflytta dig och campa lite här och var som en liten ”eko båt” Jag rekommenderar alla att ha ombyte med sig ifall du trillar i. Det kan även vara bra att ha ett par barfotaskor vid kalla dagar annars kör vi barfota.

Vill du veta mer?
Tider uppdateras på corpo.se och vi lägger även in extra klasser vid fina sommardagar och kvällar. SUP Yoga klasser kostar 350 kr och är cirka 1,5 timmar. En grundkurs i SUP som kostar 490kr. Då ingår all utrustning och en glad och go instruktör.

Bilder: Casper Arvefors

Läs mer om SUP Yoga här