Fotoprojektet Street Yogi 2016– Man kan yoga när som helst och vart som helst, det är ett state of mind, säger fotografen Linda Dahlqvist från Gävle, en av många unga som drabbats av cancer, som har skapat en fotoutställning som kommer att turnera runt Sverige under 2016. Fotoprojektet är Lindas sätt att visa sin tacksamhet för allt det stöd som hon fick under 2014 då hon själv drabbades av bröstcancer.

Den 6 februari kl 13.00 invigs Street Yogi på Söders Källa i Gävle – ett fotoprojekt till förmån för organisationen Ung Cancer, en ideell organisation som dagligen arbetar för att hjälpa och stötta unga vuxna cancerdrabbade (16-30 år) och deras närstående. Deras arbete för en grupp som annars faller mellan stolarna i en värld där cancerdiagnoserna ständigt ökar är oerhört viktigt.
– När man som 30-åring får beskedet av att man har cancer så stannar hela världen. För mig kändes det som att någon öppnade upp ett stort svart hål under mina fötter. Jag kände mig så hjälplös. Det var först när jag upptäckte Ung Cancer som jag kände att jag fick den hjälpen och det stödet som jag verkligen behövde, säger Linda.

Fotografen och yogisen Linda DahlqvistYogan har alltid legat Linda varmt om hjärtat och det var under de stunder när behandlingarna var som värst som hon verkligen fick användning för allt som yogan lärt henne. Därför var det ingen tillfällighet att det blev just yogisar som agerar modeller framför hennes kamera i detta projekt.
– Yoga är en livsstil som i grund och botten handlar om hur man behandlar sig själv och andra människor runt omkring sig. När jag fick idén om att skapa en fotoutställning kändes yogan som den självklara kopplingen till mitt projekt, säger hon.

Utställningen består av 11 st fotoprintar, med lika många yogisar, poserande i olika stadsmiljöer som man kanske inte annars förväntar sig. Det är en illustration av den moderna yogin och en uppmaning om att man kan yoga när som helst och vart som helst, det är ett state of mind. Därför tog Linda hjälp av sitt kontaktnät av yoga-vänner för att skapa Street Yogi.

Fotografen och yogisen Linda Dahlqvist– För mig var det viktigt att få fram vardags-yogin. Det kan vara personen du möter på gatan, i väntrummet på sjukhuset eller i kön på matbutiken. Alla har vi våra utmaningar i livet och hanterar dessa på olika vårt egna sätt. För mig var det yogan som hjälpte mig genom mitt år med cancer och den fortsätter att läka mig varje dag. Jag hoppas att min fotokonst ska inspirera många och att pengarna som vi får in under 2016 ska hjälpa Ung Cancer att hjälpa fler unga som drabbats.

Följ utställningen eller kontakta Linda
Utställningen kommer att turnera runt Sverige 2016. Du finner aktuellt turnéschema samt mer information om Street Yogi på Lindas hemsida. Där kan man även lägga beställningar på de fotoprintar som man vill köpa.
Hemsida: Lindadahlqvist.com/streetyogi
Instagram: #streetyogi2016
Facebook: Projektet på Facebook

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.