Home Yogablogg Intervjuer & yogainspiration Stolt Annas 5 bästa tips till dig som vill starta eget

Stolt Annas 5 bästa tips till dig som vill starta eget

Entreprenören Anna Asplund ger sina bästa starta eget tips Anna Asplund sadlade om från livet som sjuksköterska till entreprenör. Idag driver hon sitt egna klädmärke Stolt och är delägare i yogastudion Yogatreats i Göteborg. Här ger hon sina bästa tips till dig som funderar på att starta eget.

1. Ha tålamod
När man driver eget företag så inser man att det är så mycket man inte kan och vet. Du ska kunna allt om allt, så man måste hela tiden påminna sig att vara ödmjuk mot sig själv. Dessutom är det viktigt att heja på sig själv när det går bra och styra upp sig när man trampar snett.

2. Be om hjälp
Ta hjälp och tips av människor omkring dig som redan gör det du vill göra, var inte rätt för att fråga om hjälp.

3. Överlåt vissa sysslor till andra
När ekonomin tillåter så är mitt tips att låta andra göra det du själv tycker är tråkigt, så att du kan lägga all din energi på det som du tycker är roligt och som du är bra på! Det kommer föra ditt företag framåt i en skönare och roligare riktning. Jag kan vara så sjukt envis och har så många gånger stått och ”bankat huvudet i väggen” och försökt göra saker som jag inte är bra på, det tar bara lång tid och så blir det inte bra.

4. Gå en starta eget kurs
På arbetsförmedlingen eller något annat ställe. Det kan låta trist och tråkigt, men kommer underlätta för dig, eftersom det är så mycket regler, bestämmelser och lagar man inte känner till om man inte drivit företag innan. Bättre att veta om hur det ska gå till, misstag kommer man alltid göra, men då vet du att du i alla fall gjort det bästa du har kunnat just då.

5. Dela arbetsplats med andra
Om det finns pengar för att ha eget kontor så är det väldigt roligt med kooperativa sammanhang där flera olika företagare sitter under samma tak. Man inspireras och kan hjälpa varandra. Ofta kan man känna sig ganska ensam som egen företagare, speciellt om man går från att vara anställd till att bli egen.