Home Mat & ReceptEfterrätter Sötaste & nyttigaste påskkycklingarna

Sötaste & nyttigaste påskkycklingarna

by Leia

Sötaste och nyttigaste påskgodiset
Har du inte redan gjort påskgodis? Dessa underbara och nyttiga påskkycklingar från Erica Palmcrantz Aziz går på en kvart. Kika i skafferiet eller skynda till affären och ställ dig i köket så är ditt nyttiga raw food påskgodis fixat.

Ingredienser påskkycklingar:

1 liter mandel, använd gärna mandelmjöl
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm (den får inte ta över smaken)

Så här gör du:

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja, genom att arbeta in den med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som näbb och kakaonibs som ögon.

Receptet kommer från Mitt nya Raw food-kök av Erica Palmcrantz Aziz.
Fotograf:  Anna Hult

Just nu har Erica även en utlottning där du kan vinna hennes bok. Läs mer på hennes sida här.

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer