Home Yogablogg Böcker, musik & film Sluta sträva efter det perfekta livet och bli lyckligare

Sluta sträva efter det perfekta livet och bli lyckligare

The Pursuit of Perfect - Tal Ben-ShaharI sin senaste bok skriver lyckoforskaren och bästsäljarförfattaren Tal Ben-Shahar om hur strävan efter perfektionism kan vara det största hindret för att finna lyckan. Han menar att sökandet efter lycka lätt kan spåra ur när vi tror att det finns något samband mellan lycka och framgång eller lycka och perfektion.

Tal Ben-Shahar är expert på lycka. Han undervisar i lycka vid Harvard och har skrivit internationellt framgångsrika böcker i ämnet. Hans senaste bok: The Pursuit of Perfect – stop chasing perfection and find your path to lasting happiness! handlar om vad han anser vara det största hindret för att uppnå lycka; strävan efter ett perfekt liv.

I boken tar han upp en viktig skillnad mellan två olika grupper av människor som han kallar perfektionister och optimalister. Båda har hög standard och sätter höga mål men optimalister, vilket är det hälsosamma alternativet, baserar sin syn på verkligheten. De är mer villiga att acceptera misslyckande, känslomässigt obehag och även att erkänna sin framgång. De ser också sina misslyckanden som en del av resan och möjligheter till förbättringar.

Perfektionister däremot lever i en fantasivärld där det inte finns utrymme för några fel och endast de högsta normerna och målen för framgång är rimliga. Något som författaren menar ofta leder perfektionisterna in i ännu mer misslyckande och smärtsamma känslor.

För att illustrera detta finns det med en bild i boken på hur perfektionisten och optimalisten ser vägen till målet. Perfektionisten ser det som en rak linje, resan är spikrak. Optimalistens väg är krokig, det finns ingen rak väg till målet utan den är en resa med hinder och motgångar, vilket författaren menar är det som är vår riktiga verklighet.

I boken skriver författaren om varför optimalister är lyckligare och hur du som har tendenser för perfektionism ska komma dit och byta fokus i ditt tänkande. Han beskriver även sin egen resa och hur han själv tänker eftersom han under sitt liv ofta strävat efter perfektionism.

En av de bästa böckerna jag läst på länge med personliga detaljer, blandat med intressant forskning, tankeväckande frågor och övningar.

The Pursuit of Perfect - Tal Ben-ShaharANNONS:
KÖP BOKEN PÅ NÄTET The Pursuit of Perfect- Stop chasing perfection and find your path to lasting happiness finns för 100:- på Adlibris.se och 85:-på Bokus.com

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]