Kom närmare dina drömmar 2012

0
7

Snart är det dags för ett nytt år. Det ger oss möjligheten att fundera och bli mer medvetna om vad vi har skapat under året som gått och vad vi vill ska hända under 2012. Genom att vi tar en stund till att fundera på året som gått kan nästa år bli ännu bättre.

För dig som skrev upp målen som du hade för 2011. Titta igenom listan och se hur det har gått. Om det inte gick som jag du tänkt dig: fråga dig själv varför (svara så ärligt som möjligt)? Och vad du hade kunnat göra annorlunda. Vill du fortsätta göra som du gjort under året, kanske är du nöjd med den du är och dit du kommit. Grattis! Men det finns säkert något du skulle kunna göra ännu mer/bättre. Precis som träd alltid växer är det vår natur att sträva framåt, uppåt.

Skapa dina nya mål för 2012
1. Skriv en lista på allt du skulle vilja uppnå, ha, skapa, uppleva och få.
2. Gå sedan igenom listan och sätt ett datum och årtal när du ska ha nått det.
3. Välj ut 3-5 saker som du vill uppnå innan 2013. Om du vill yoga ännu mer, så var specifik; tex, gå upp en timma tidigare 3 dagar i veckan och yoga i en timma.
4. Gör delmål för de 3-5 målen som du har. För att vi ska börja med en ny vana är det viktigt att vi göra det på ett sätt som gör att vi orkar och fortsätter.Dessutom tar det minst 30 dagar att skapa en ny vana. Är ditt mål att göra yoga varje dag, kanske en dag i veckan är en bra start första månaden, och att sedan öka på det successivt. Är ditt mål att skriva en bok? sätt upp antalet sidor som du anser är rimligt att skriva, varje vecka. Det är de små stegen som för oss närmare målet.
5. Fira delmålen. Att fira delmålen är precis lika viktigt som att fira slutmålet. Resan dit ska vara rolig.
6. Kontrollera din plan varje månad, kommer du närmare ditt mål? fungerar din strategi? Annars ändra den. För att det ska vara ett sant mål som kommer inifrån, och som verkligen kommer göra dig lycklig, är det viktigt att må bra under resans gång, annars kan det vara så at målet inte är definierat utifrån dina inre sanna värderingar och önskningar

Alltomyoga önskar dig ett fantastiskt år!