”Sexuella relationer lämnar sina spår”

Yoga löser upp blockeringar - både känslomässigt och fysiskt.Alla intima relationer du har haft lämnar ett spår, säger kundaliniyogaläraren Emma Öberg. Här delar hon med sig av yogans synsätt på sexuella relationer. 

Nästan varannan tjej har en eller flera tråkiga sexuella upplevelser i bagaget. Sexuellt våld sätter spår i kroppen. Ny forskning visar att kvinnans nervsystem är intrikat kopplat till vaginan och sexuella trauman kan fysiskt göra det svårare för kvinna att hitta livsglädje, självförtroende och spirituell koppling.

Från ett yogiskt tankesätt, där man utgår från kroppen som ett energisystem, (ett system av meridianer och livsenergi) ser man att alla sexuella upplevelser lämnar spår i energisystemet.

I vår kultur av seriell monogami (där vi under en livstid har flera partners, en åt gången) kan det bli en hel del spår, både positiva och negativa, som tar plats. Kanske märker du att de mänskor som du haft intim kontakt med finns mer levande i din sinnevärld än andra kontakter. Tankar på dem och situationer som ni haft tillsammans kommer tillbaka och definierar hur du ser på dig själv och världen. Dags att rensa ut!

För att rensa energisystemet från sexuella intryck finns det utarbetade yogaövningar och meditationstekniker. För att stärka sinnets kapacitet att hantera och desarmera smärtsamma situationer finns det speciella metoder i Kundaliniyogan som påverkar och stärker hjärnan.

Är du redo att börja rensa ut bland dina upplevelser?
Den 28 – 30 mars håller jag en kurs här på Mangalam där du kan lära dig en del av de verktygen. Det är mitt sätt att hjälpa kvinnan att hitta tillbaka till sin kraft. Kursen heter Goddess Power. Alla kvinnor är välkomna. Du som har smärtsamma upplevelser, du som bara vill rensa ut gamla partners ut ditt system, du som vill lära dig verktyg att ta med till kvinnor som du har runt omkring dig. Du behöver inte berätta varför du kommer eller vad du varit med om. Det är inte en kurs där vi gräver i mörkret. Det är en kurs där vi fyller på med ljus. Är du kvinna eller man och läser det här sprid möjligheten till dina systrar!
Läs mer om kursen här.

Vill du börja yoga med en gång?
Klicka här för att prova på att Yoga med Emma – gratis en hel vecka.

Previous articleEn mans försök att rädda världen
Next articleJonathan Monks: ”It is never my intention to crush peoples egos”