Yogablogg Reseberättelser & yoga ute i världen

Yogaresa till Bali – så går det till på ett yogaretreat

Är du nyfiken på hur det går till på ett yogaretreat? Vi var med en dag på ett yogaretreat på Bali. Hon som stod bakom det årliga retreatet är yogaläraren Petra Tillgren som driver yogastudion preBALANS i Helsingborg.

Deltagarna kom från hela Sverige, och några hade bokat in sig på yogaresan utan att träffat Petra innan. Jag förstår inte hur de vågade boka in sig på en resa utan att ha träffat yogaläraren. De hade tur att hon är en erfaren och kunnig yogalärare som har studerat flera olika traditioner och yogastilar.

Vi började morgonen med Satsang och puja. Därefter serverades det frukost med b .la spirulinapannkakor.                         Under dagen fanns det några timmars fri tid för bad, läsning och vila i en fantastisk vacker och rofull miljö. Platsen för retreatet ligger bara 20 minuter utanför Ubud, som annars är en livlig och trafiktät liten stad.

Morgonklasserna var två och en halvtimme långa. Under yogaklasserna blandade Petra yoga, filosofi och personliga reflektioner och erfarenheter. Personligen uppskattade jag att vi den första halvtimmen under yogan fick möjlighet att gå in i oss själva. Yogaklasserna bestod mestadels av lite mer flödande vinyasaklasser, och någon yin yogaklass. Ena dagen inspirerades av Prana Flow Yoga och andra dagen mer åt Anusarayoga hållet.

Lunch med otroligt vackra blommor som dekorationer, som på många ställen på Bali.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

En av dagarna bar av till stranden, till en av Balis vackraste stränder som ligger på östkusten. Den var helt klart värd den cirka två timmars långa bilresan.                 En av deltagarna (Jennifer) fyllde år under retreaten och fick denna vackra tårta!

Så här kan schemat under en dag på ett yogaretreat se ut:
06.00-07.00 Meditation, andningsövningar, silent walk, lugn yoga, chanting
07.00-08.00 Ekologisk frukost
10.00-12.30 Yoga alternerat med workshop/föreläsning
12.30-13.30 Ekologisk vegetarisk lunch
13.30-16.30 Egen tid för att ligga vid poolen, utflykt till Ubud, läsa bok, få massage, umgås eller bara vara m.m.
16.30-18.30 Yoga (Anusara, Sama, Yin, Acro, Partner, Virya m.m.)
19.00-20.00 Ekologisk vegetarisk kvällsmat
20.30-21.00 Satsang, kirtan, föreläsning, chanting.

Petra anordnar en resa till Bali varje år. Läs mer här.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Exit mobile version