För Stel för yoga? Yoga for Athletes är speciellt framtagen för dig som tränar regelbundet men nödvändigtvis inte så mycket rörlighet.

En nyhet i gymyogavärlden i höst är Yoga for Athletes. Man behöver varken vara en yogaentusiast eller särskilt vig för att klara av klassen som också är för de som vanligtvis känner sig för stela för yoga. Det är en effektiv träning som hjälper att förbättra både balans och styrka.

Beskriv Yoga for Athletes med tre ord:
Rörlighet, styrka och prestation –
i en perfekt kombination, säger Fredrik Sjöberg, nordisk gruppträningsansvarig på SATS.

Vilken är den största skillnaden på Yoga for Athletes och annan yoga?
Att vi har skalat bort det mystiska som lätt kan förknippas med yoga. Vi fokuserar istället på effekten av rörlighet och styrka i kombination.

Vad har yoga for Athletes för fördelar?
Den förbättrar prestationen i den ordinarie träningen, t.ex. ett förbättrat löpsteg eller möjligheten att ta djupare knäböj. Vare sig man är löpare, styrketränare eller skidåkare, så kan Yoga for Athletes göra stor skillnad för resultaten i träningen.

Klassen är utvecklad av träningsexperterna Monika Björn och Johanna Andersson. Så här säger dem:

Varför behövs Yoga for Athletes?
För att fler starka, explosiva, uthålliga och stela killar och tjejer skulle må så bra av att hitta yogan. Vi hoppas att Yoga for Athletes (precis som Hot MOJO®) kan vara en inkörsport in i yogans fantastiska värld.

Vad har ni fokuserat på när det gäller just Yoga for Athletes?
Vi har utgått från de fysiska begränsningar som vi ser dagligen i de atleter som vi tränar i sporter/idrotter såsom t.ex löpning, cykling, fotboll, CrossFit, hockey, tennis, friidrott osv. Utifrån detta har vi konstruerat en specifik yogaklass som denna typen av tränande kommer kunna dra stor nytta av.

Har ni som Fredrik märkt ett behov av att skala bort det mystiska med yoga?
Ja, det är tyvärr en väldigt vanlig fördom bland dem som inte har vågat prova på yoga än.

Vart och när kan man prova Yoga for Athletes?
Yoga for Athletes finns tillgänglig på ett 30-tal utvalda SATS-center från den 31 augusti. I skrivandets stund här det följande platser som gäller: Yoga for Athletes kommer erbjudas på Hötorget, Sveavägen, Odenplan, Zenit, Regeringsgatan, Zenit, Signalfabriken, Sollentuna, Värmdö, Sjöstaden, Sickla, Gärdet, Bålsta, Fridhemsplan, Hornstull, Medborgarplatsen, Märsta, Danderyd, Viggbyholm, Väsby, Huddinge, Slakthuset, Kompassen, Masthugget, Askim/Sisjön, Torpavallen, Eriksberg, Mölnlycke, Landala, Kungsgatan, Halmstad, Helsingborg, Västra Hamnen, Mobilia och Entré. Uppdaterat schema och mer information hittar du på SATS.se.

Prova Yoga för Idrottare hemma
Monika och Johanna har även yogaklasser på Yogobe med fokus på Yoga för Idrottare för dig som inte har SATS kort eller vill prova på och yoga hemma. Gå till Yogobe.com och sedan under behov söker du på Yoga för idrottare, finns alltifrån 5-45 minuters klasser.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.