Först i Sverige med saltyoga – yoga i ett rum gjort av salt

0
3
cSaltyoga i Stockholm med yogaläraren Sara.

Dansskolan Yogansa och Stockholm Saltrum är de första i Sverige med saltyoga, yoga som utövas i ett rum gjort av salt. Saltrummet är invändigt beklätt med salt, både golv, väggar och tak. Golvet känns som en sandstrand, men istället för sand består det helt av salt. Saltrum är nytt i Sverige och enligt Irini och Rikka som står bakom idén kan det minska stress, förbättra sömnen, vara bra mot förkylning och rena luftvägarna.

Yogan som utövas i detta rum är baserad på yinyoga, hatha, dynamiskt flow och meditation. Bakom denna idén står Irini Dougias Andersson och Riikka Hoffren som berättar att i Finland och baltiska länder är saltrum en mycket vanlig behandlingsform.

Med andningen i fokus
Salt är ett naturligt ämne med läkande och rengörande effekter – salt förstör bakterier och svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Dina luftvägar rensas, och du som har astma, dammallergi, KOL, svullna slemhinnor, hosta eller hudbesvär kan känna skillnad efter ett besök i saltrummet. Genom att utöva en yogaform där andningen står i fokus, får du också ut maximal effekt av besöket, säger Rikka.

Kan minska stress och förbättra sömnen
I saltrummets ljusa friska luft, töms lungor och kropp på gifter och bördor, och ersätts med ny ren luft och energi. Mikroskopiskt små saltpartiklar blåses i luften av en speciell saltgenerator, dessa saltpartiklar innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet. Saltyoga kan både minska stress och förbättra sömnen, menar Irini.

Praktisk information:
– 4-6 personer deltar samtidigt
– Passet pågår i 45 minuter
– Deltagarna har bekväma kläder på sig, ingen yogamatta behövs
– Du behöver inga förkunskaper
– Det finns inga åldersrestriktioner, passet anpassas efter deltagarnas fysiska tillstånd.

När och hur:
Passen hållas varje torsdag kl 19.00 och 20.00, både för medlemmar med klippkort och drop in. En drop in klass kostar 220 kr.

Erbjuande tom 28 feb: klippkort, 10 pass, för 1750 kr. Ordinarie pris är 2190 kr.

Dess positiva egenskaper har vetenskapligt stöd. (DR J. Hedman: ”The Effect Of Salt Chamber Treatment, 2006″).
Läs mer på www.stockholmsaltrum.se!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.