Sakta ner och sluta stressa – lektion från universum

Sakta ner och sluta stressa

Att sakta ner tillåter oss att titta på våra tankar, känslor och handlingar mer medvetet. När vi är aktiva konstant, stressar och inte har tid att yoga och meditera, när schemat är fullt, springer, skyndar tappar vi det som är viktigast. Vi tappar bort oss själva. Vårt center. Den vi är och vad som är viktigast i livet för oss. Det är inget bra space för varken relationer, familjen eller drömmar. Det är inte yoga. Det är inte öppenhet.

En hårdhet i form av ilska kan krypa in och påverka våra relationer med de som vi älskar mest.

Ta en paus. Mitt i allt. Sätt dig i stillhet. Gå långsamt. Stäng in dig på toaletten och andas tio långsamma andetag. Det är pausen som också är yoga. Eller snarare medvetenheten om att vi är på en plats där vi inte vill vara. Att vi behöver en break. Ta den!

Fråga dig vad är det värsta som kan hända om du saktar ner några minuter?

Vad är det du skyndar dig till? Vad är det du skyndar dig ifrån? Förmodligen ingenting. Snarare är det mer saker som kan hända om du fortsätter stressa! Men svårt är det. I know. Men stress föder mer stress och liknande energier. Ilska.

En lektion i att sakta ner och sluta stressa

Jag fick en lektion i det för ett tag sedan. Tappade kokade vatten på mig och brände upp huden. Det gjorde ont lång tid efteråt och jag har fortfarande ett märke efter såret. Det var verkligen en lektion i att stanna upp, gör saker sakta och medvetet. Något jag inte är så bra på. Är ju vata i min konstitution (Ayurveda) och de vill gärna göra saker snabbt. Tänker snabbt. Är snabb. Till och med på toaletten. Snabbhet är naturligt för  mig, både i tanke och handling. Gör gärna flera saker samtidigt. Trots allt jag lärt mig på yogamattan.

Well. Universum gav mig en lektion och en rejäl påminnelse. Vi får väl se hur länge jag lyckas lyssna på det! Men min intention är att stressa mindre och sakta ner.

När vi saktar ner och väljer att inte stressa skapar vi en miljö där mer glädje och frihet kan växa. Både utanför oss själva och inom oss. Kärlek får mer utrymme i relationer än ilska och irritation som annars är tydliga tecken på stress.

Previous article11 sätt att leva yoga utanför yogamattan
Next articleVad är tantra?