Sagomeditationer – för att få barn att lyssna till sitt hjärta

Sagomeditationer - Monica Porsman

– Barn behöver få lära sig att lyssna till sitt hjärta istället för att åka med i samhällets krav och förväntningar. Då blir de starka, ser sitt värde och kan följa sin livsväg när de blir större, säger Monica Poshman som har gett ut boken Sagomeditationer.

Hur kommer det sig att du skrev den här boken?

Jag gick en utbildning till esoterisk rådgivare och fick i läxa att ta ned en meditation från Akashabiblioteket.Det gick hur lätt som helst och när jag läste upp den för gruppen så sa de att det lät som en saga och de skulle kunna läsa dem för sina barn. Ge ut en bok!- sa de. Och jag gick hem, kanaliserade ned 25 stycken meditationer till och det blev en bok med 20 sagomeditationer.

Akasha betyder eter och är en plats där du kan läsa från kvantumfältet, det kollektiva medvetandet, där allt om någonsin hänt och kommer att hända finns lagrat. Som en stor databas.

Minns du ditt första möte med meditation?

Jag stötte på meditation för första gången för 30 år sedan, Transcedental meditation, men fastnade inte riktigt då. När jag var sjukskriven för utbrändhet för 20 år sedan fick jag som uppgift att börja meditera och visualisera, som hjälp i min rehabilitering. Sedan dess har jag mediterat i olika former och provat en hel del varianter. Jag har även varit på ett yoga- och meditationscenter i Indien.

Vad har meditation gett dig?

Meditation hjälper mig att slappna av och att få tag i mina tankar. Det får mig att jobba med min verklighet, mina filter, det vill säga värderingar och uppfattningar jag har om mig själv. Men framför allt att få slappna av och flyta bort. Jag är även certifierad coach så jag använder meditation när jag coachar mig själv.

Hur använder du meditation för att coacha dig själv?

När jag blir medveten om något hos mig själv som jag behöver förstå bättre mediterar jag över det och kan komma djupare i frågeställningen. Jag kan även under meditationen ställa kraftfulla coachande frågor till mig själv för att nå till botten med något. Det gör att jag kan komma på lösningar eller få andra perspektiv. Jag gräver ständigt i mig själv för att utvecklas och att öka min medvetenhet om vem jag är och varför jag fungerar som jag gör.

Vad vill du att dina läsare ska få ut av boken Sagomeditationer?

Att framförallt få barn att lära sig tidigt att läsa av sitt inre, hitta till sitt hjärta och lyssna på det istället för att åka med i samhället krav och förväntningar. Att bli starka och se sitt värde och följa sin livsväg när de blir större. Att få verktygen. Jag har även flera vuxna läsare som tycker meditationerna är tröstande eller vilsamma vid läggdags eller om de vaknar på natten.

Varför ska man meditera?

Syftet med meditation tror jag är olika beroende på vem du frågar. Då vi lever i ett extremt utåtriktat samhälle med dess enorma informationsflöde som vi tar emot varje dag så behöver vi bara vara, sitta i tystnad med oss själva, för det är ju där allting egentligen finns. I dig själv kan du hitta enorma rikedomar, talanger och gåvor som just du fått att använda. Det är där du hittar dem, inte i en affär.

Mer om Monica:

De flesta dagar arbetar jag i finansbranschen och leder stora förändringar. På övrig tid jobbar jag med människor, för att hjälpa dem att nå de mål de har och hitta sig själva. Sen skriver jag på artiklar och böcker där i mellan, jag har en stor energimotor och kan bolla mellan de här 3 delarna utan att bli utmattad. Jag har jobbat med mig själv så pass mycket att jag vet var gränserna går och hur jag återhämtar mig och bibehåller min energi. Jag kommer mot sommaren också börja erbjuda kurser. Jag bor i Täby utanför Stockholm med min familj.

Vill du komma i kontakt med Monica når du henne på hemsidan Unfoldedmind.se och via mail monica@unfoldedmind.se. Boken kan du köpa på hennes hemsida här!

Previous articleYoga utanför mattan: 3 sätt att hantera avundsjuka
Next articleYoga Online: Guide för nybörjare