Så kombinerar yogaparet företagande, yoga & familjeliv


Yogaparet Johanna Andersson och Andreas Karlsson
Johanna Andersson är yogalärare och grundare av Global Yoga. Andreas Karlsson är event manager och en av arrangörerna grundarna bakom Yoga Games. Här berättar de hur lyckas kombinera företagande, yoga och familjeliv samt hur kan man ta hjälp av yogan i relationen och i företagandet.

Vad är yoga för er som ett par?

Johanna: Yogan var redan en stor del av mitt liv när jag träffade Andreas. Vi var länge vänner innan vi blev ett par. Det var aldrig viktigt för mig att Andreas yogade. Jag hade lärt mig av det misstaget tidigare att vet att man inte kan pusha någon till att ha samma intresse som du. Jag älskar sättet Andreas anammat yogan i sitt liv. På sitt egna sätt och idag är jag otroligt glad över att vi delar denna passion. Men som sagt, det måste komma inifrån.

Yogaläraren Johanna Andersson på stranden med sin dotter.
Andreas: Vi har olika relation till Yoga. Johanna har en djupare och längre relation till yoga än vad jag har. Jag ser mig alltid som nybörjare och amatör medan Johanna skapar fantastiska klasser och koncept. Det är härligt att kunna ha samma intresse och jobb men ändå på så olika sätt. Yoga är ju en stor del av vårt liv eftersom vi jobbar med det samt utövar det för egen skull.

Hur gör ni för att kombinera yoga och företagande och familj?

Johanna: Oj, det är inget vi aktivt planerar egentligen. Men när du ställer frågan så har vi alltid haft som mål att kunna spendera mycket tid tillsammans, kunna jobba från vilken plats vi vill samt att få jobba med något vi brinner för. De flesta dagar känns det inte som ett jobb och vi är bra på att ta time out från våra jobb/våra passioner och rensa huvudet, med en serie, ett tufft CrossFit pass eller lek med våra barn. Vi har fantastiska familjer som stöttar oss även om de bor en bit ifrån. Nyckeln för att kunna kombinera dessa tre skulle vi säga är: Grym planering, passion och en jäkla vilja 🙂

Yogaentreprenören Andreas Karlsson
Andreas: Jag ser det mer som en helhet och inte olika delar. Som Johanna säger planerar vi nog mer än de flesta och det är tvunget eftersom veckorna ofta ser olika ut. Våra företag består ju av yoga men det gäller att inte se yoga för mycket ur businessperspektiv så det riskerar att bli tråkigt. Passionen är det viktiga, både privat och i företagandet.

Johanna Andersson yogar tillsammans med sin dotter

Vad har yogan lärt er som ni kan använda i ert företagande?

Johanna: För oss handlar yoga om att vara sann. Såväl i vår relation, föräldraskap som företagande. Det kan vara tufft att tala och se sanning men viktigt inom alla dessa områden. Därför värderar vi den högt i alla situationer vilket skapar en rak, tydlig dialog både i vår relation och i våra respektive företag.

Vad har yogan lärt er som ni kan använda i er relation?

Johanna: Samma sak här. Att vara sanna mot oss själva och varandra. Vara ödmjuk när det är tid för det samt att stå på sig och tala upp för det som ligger nära hjärtat. Vi brinner båda för NÄRVARO i vår relation, oavsett vad vi går igenom Ibland innebär det att vi stannar uppe och diskuterar till sent på natten. Vi går aldrig och lägger oss utan att säga jag älskar dig.

Vill du veta mer om Johanna hittar du henne på jira.se och mer om Yoga Games i Göteborg hittar du här.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][wp_ad_camp_2]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleVeckans yogalärare: Linda Wikström
Next articleYOGADEAL: Vårerbjudande från Yogobe