Så får du en skön & vilsam jul!
Tänker du dig julen som en lugn och rofylld tid i gemenskap med familj och vänner eller känner du dig mest stressad över allt som ska hinna göras? Risken är att ju mer du stressar, desto längre ifrån målet kommer du. Här skriver yogisarna Mette och Jennifer, som har yoga i Höganäs, om varför det är så viktigt att ge sig själv tid för avslappning och närvaro.

Vikten av återhämtning & lugna stunder

När du inte unnar dig pauser då du kopplar av och återhämtar dig efter allt som ska göras och upplevas, då är det svårt för din omgivning att stanna upp och ta det lugnt. Luften omkring er blir som smittad av irritation och ilska. Stressbaciller. Tycker du att barnen och din partner behöver stanna upp och reflektera lite oftare? Är du en bra förebild för dem?

Sprid mer kärlek & närvaro!

Utan tid för närvaro riskerar relationerna att trasas sönder. Ta en paus för din egen skull, för att hinna ifatt dina egna tankar och fundera på hur du bemöter andra. Le mot personen som står intill dig i kassakön eller säg något snällt till mamman som kämpar med matkassar och en bångstyrig femåring på bussen och se vad som händer. Och sitt ner tillsammans med dem där hemma och prata om allt eller inget. Kanske kan ni komma överens om att stryka en del saker på att-göra-listan. Så att julen kan bli lugn och mysig hela vägen fram till julafton.

Att ingenting göra är att göra gott för både sig själv och andra. Tänd ett stearinljus och fokusera på lågan, lägg märke till hur andningen saktar in och hur ett stort lugn infinner sig.

God Jul önskar Eva och Mette
PS. Julyoga i Skäret med Jennifer den  29 dec 9.30-10.45.

Vill du veta mer om yogan i Höganäs?

Mette: mette_bohlin@telia.com eller 042-330765
Jennifer: jenniferhamming.com eller contact@jenniferhamming.com

 

Föregående artikelBöcker om yoga, mindfulness & ayurveda
Nästa artikelYin yoga hemma under ledigheten!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.