Så håller du dina nyårslöften enligt Paramahansa Yogananda

Så håller du dina nyårslöften, inspiration av Paramahansa YoganandaÄr du också en av dem som har lovat dig själv att göra något för att förbättra ditt liv i år? För en del är januari månad en tid då nyårslöften infrias och för andra bryts de redan innan januari månad är slut. Sluta röka! Äta bättre! Göra mer yoga! (den har jag på min lista). Den Indiska gurun Paramahansa Yogananda ger tips på hur vi kan hålla fast vid vår nyårslöften.

Paramahansa Yogananda (författare till Autobiography of a Yogi) gav ett tal på nyårsafton för sjuttiofem år sedan, 1934. Här kommer en redigerad översättning (inte helt korrekt) av några av hans budskap.

* Bestäm dig för vem du vill vara *

Bestäm dig för vad du ska göra och vart du vill vara om ett år. Gör upp en plan för att komma dit .  Genom att du följer och genomför det kommer du att må bättre och bli gladare. Om du inte gör det som du lovat dig själv innebär det att du inte har kontroll över din vilja. Om du blir vän med dig själv, kommer du att nå framgång. Låt ingenting försvaga din övertygelse att du kan bli vad du vill. Det finns ingen som hindrar dig,  bara du själv.

* Kasta bort alla negativa tankar och rädslor *

Kom ihåg att du är ett Guds barn. Du är begåvad med samma möjligheter som varje människa har. Om din vilja förenas med visdom, kan du uppnå vad som helst.

* Dåliga vanor är de värsta fienderna man kan ha*

Dåliga vanor gör att du gör saker du inte vill göra och du är den som får lida av konsekvenserna. Du måste släppa dåliga vanor och lämna dem bakom dig när du rör dig framåt. Varje dag ska vara en övergång från gamla vanor till bättre vanor. Under det kommande året bestäm dig för att behålla endast de vanor som är för ditt högsta goda.

* Var alltid med människor som inspirerar dig *

Omge dig med människor som lyfter upp dig. Låt inte dina löften och ditt positiva tänkande bli förgiftade av dåligt sällskap.

Detta är en del av Yoganandas budskap från nyårsafton 1934. För mer information om Paramahansa Yogananda besök yogananda-srf.org

Previous articleDen kallas för yogamattornas Rolls Royce
Next articleHon är Sveriges första certifierade Anusarayogalärare