Home Mat & ReceptEfterrätter Så gör du raw chokladglass och chokladsås på 10 minuter

Så gör du raw chokladglass och chokladsås på 10 minuter

by Leia

hokladglass och chokladsåsLigger hemma sjuk idag och även om jag vet att man inte ska äta kallt när man är förkyld, blev jag så sugen på chokladglass och chokladsås. Detta receptet är mycket nyttigare än den glassen som finns att köpa och tar dessutom bara 10 minuter att göra om du har fryst bananerna innan.

Ingredienser chokladglass:
frysta bananer (minst 2/person)
raw kakao, eller vanlig om du inte har raw

Gör så här: skär upp bananerna i små bitar och frys. Jag brukar tina upp mina en 15 minuter innan jag kör de i matberedaren. Blanda i lite vatten om det behövs (ca 1-2 msk/2bananer). Blanda sist i kakaon. Smaka av. Vill du ha den sötare kan du experimentera med lite agave, honung eller dadlar.

Ingredienser chokladsås:
raw kakaosmör eller kokosolja
raw kakao eller vanlig
agave

Gör så här: smält kakosmöret eller kokosoljan i ett vattenbad. Rör i kakaon och lite agave. Har du ingen agave kan du testa med honung.

Häll över glassen och njut!

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer