Bättre sex med Yoga Erotica

Yoga är ett bra redskap för att må bättre i livet. Yoga gör våra kroppar starka och smidiga, reducerar stress och får oss att sova bättre. Yogan gör oss glada och mer harmoniska, vilket i sin tur färgar av sig på vårt sexliv. Normalsvensken lägger inte mer än 18 minuter i veckan på sitt sexliv, och det sägs att det tar minst en halvtimme för en kvinna att bli ordentligt tänd. En dålig ekvation helt enkelt.

I Yoga Erotica, Karin Björkegren Jones tredje och mest nytänkande yogabok, blandar hon egna erfarenheter och resonemang med fakta, intervjuer och träningskapitel, singel- och paryoga, tillits-och avslappningsövningar och sexiga ställningar inspirerade av Kama Sutra, för att hjälpa oss alla bli bättre på att älska och njuta i stunden.

Yoga Erotica är en yogainstruktionsbok för hemanvändning men med en ovanlig vinkel. Bokens övningar och ställningar inspirerar och ger dig och din partner verktyg för att komma igång och utveckla er yoga var för sig och tillsammans. Bokens ovanliga vinkel, som väver samman yoga med sex och samlevnad, utgör samtidigt en ingång till ett större resonemang kring yogan som tilltalar även den erfarne utövaren.
– De flesta av oss kan nog skriva under på att vi gärna vill ha ett rikare sexliv, men frågan är hur vi får det, säger Karin Björkegren Jones och fortsätter:
– Jag upptäckte att ju mer jag yogade, ju mer tyckte jag om mig själv och min kropp, och så klart färgar den inställningen av sig på livet i övrigt och på sexlivet i synnerhet.
Kan man säga att övningarna och ställningarna i boken har något att tillföra de flesta sexliv?
– Den här boken är till för alla. Den riktar sig till er som är nyfikna på hur yoga kan piffa upp ett sexliv som gått i vardagsstå, men också till dig som är singel och som med yogans hjälp vill hitta fram till ett mer erotiskt liv. Samtidigt kan boken tillföra något till alla som vill förbättra ett fungerande sexliv och är intresserade av hur man kan fördjupa en bra relation med hjälp av yoga och österländska metoder.
Ur vilka av orientens filosofier kommer de många övningarna och ställningarna i boken?
– I Yoga Erotica blandas yogaövningar med övningar som är inspirerade av tantrayoga, taoismen och yinyoga. I boken hittar du andningsövningar, men också knipövningar för både mannen och kvinnan som kommer att göra sexlivet mer intensivt och, så klart, ett kapitel med sexställningar inspirerade av Kama Sutra. Du får också många yogaställningar som du kan öva på för att göra din kropp mer smidig och flexibel vilket öppnar upp för några av de mer avancerade sexställningarna som Kama Sutra erbjuder.

Källa bilder och text: yogaerotica.se

Föregående artikelTa en smart approach till ditt yogautövande
Nästa artikelSå får du en bra dag