Röstyoga – balans genom vibrationer

Röstyoga skapar balans genom vibrationerAllt består av vibrationer och har sin specifika frekvens. Genom att använda rösten skapas ljud som påverkar vibrationerna i kroppen som kan balansera både kropp och själ. Röstyoga är som inre massage med hjälp av vibrationerna, din egen röst.

Röst-toningens läkande kraft är inget nytt. Toning har i tusentals år använts som medicin. Många naturfolk använder toning för läkning och anser att det är minst lika verkningsfullt som medicin. För bästa resultat används de i kombination.
Röstyogan har liknande positiva effekter som sång.

Läker dig fysiskt och emotionellt
Genom att lyssna på och även utöva själv rätt läkande tonvibration, läks först den fysiska kroppen och dess organ, därefter läks känslor och tillsist sänds friska nervimpulser till kroppens organ. Varje organ har sin egen tonvibration, ett organ med rätt ton är alltid friskt. Detta enligt Henry Soludde som var Pernillas lärare under 9 år. RöstYoga är en vidarutveckling av den tonhealing som Henry Soludde lärde ut under sin livstid.
Namnet RöstYoga kom till iom att flera elever som har tonat med Pernilla genom åren även utövar traditonell yoga och de sa ofta spontant. ’Detta är ju som att göra yoga men med rösten’, därav namnet RöstYoga.

En hög läkande hastighet
Ljudet – tonen har en hastighet på ca 342 m/sek, i vatten ökar den till ca 1500 m/sek. Kroppen består av ca två tredjedelar vatten, tänk dig med vilken hastighet den läkande tonen pulserar genom dina ådror när du själv utövar röstyoga, eller tonar som Pernilla också kallar det. Du kan även lyssna på Musikmedicin som är CD skivor med läkande vibrationer för olika organ som tjocktarm, njurar osv, men även skivor för ryggraden finns.

Effekter av röstyogan och tonhealingen:

  • Röstyoga främjar avslappning i käken vilket leder till att spänningar i nacke, skuldror och hals släpper.
  • Röstyoga ökar cirkulationen i blod, lymfa och meridianerna, minskar stress och främjar immunförsvaret.
  • Det stärker upp den egna helande förmågan, ger mer livsenergi och närvaro i kroppen.
  • Rösten utvecklas och stärks.

Du behöver inte kunna sjunga, alla kan tona!

Röstyoga görs både i grupp och privat
Pernilla Carrier som är röstyoga instruktör arbetar även som kinesiolog, föreläsare och kost & näringsrådgivare. I grupperna med röstyoga som finns på Stockholms nya hälsostudio CarrierCarrier

ljudar deltagarna tillsammans vilket är djupavslappnande och frigörande. RöstYogan ges i grupp och som privatlektioner. Flera personer som använder sin röst professionellt har fått erfara att rösten får större uttryck och personer som regelbundet utövar röstyoga har nått både högre och lägre på skalan.

Previous articleViryayoga – bygg ihop yogan som passar dig
Next articleLeende Yoga – dynamisk och meditativ